Meteor yağmurları ve farklı astronomik olaylar ile geçen 2021 yılını sonlandırarak yeni bir yıla giriş yapıyoruz. Quadrantid meteor yağmuru ile başlayan 2022 yılında, bizleri gözlemlenebilecek birçok astronomik olay bekliyor.
Dünya en hızlı yörünge hızına ulaşacak
3 Ocak tarihine kadar sürecek Quadrantid meteor yağmurundan sonra, 4 Ocak’ta Dünya ile Güneş'in yılın en yakın konumuna gelmesi bekleniyor. Perihelion (Günberi) ismini taşıyan bu olay ile beraber Dünya ile Güneş, haziran ayındaki Günötesi konumundan yaklaşık 4.8 miyon km daha yakın hale gelecek ve EarthSky'e göre, Dünya saniyede yaklaşık 19 mil olan en hızlı yörünge hızına ulaşacak.
5 Ocak’ta gün batımından sonra güneybatı yönünde gözükecek Jüpiter, gözlemlenebilir olacakve Ay’dan yalnızca 4 derece açıyla ayrılacak. Bununla birlikte 29 Ocak’ta, Mars yakınlarında ve güneydoğu yönünde Venüs bizleri karşılayacak. NASA'nın Artemis görevine ev sahipliği yapacak Şubat ayında ise Ay'a insansız uçuş denemeleri başlayacak.
Toplam 12 Dolunay'a ev sahipliği yapacak 2022 yılında, ayrıca Dünya ile Ay'ın en yakın konuma gelmesi ile iki Süper Ay ortaya çıkacak. Bizlere yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak gözükecek Süper Ay ile beraber güneş tutulmalarının da yaşanması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.