Anlık Bildirim

2100 yılına kadar imparator penguenlerinin %98’i yok olabilir

Amerika Birleşik Devletleri Balık ve Yaban Hayatı Servisi tarafından salı günü yayınlanan bir araştırmaya göre eriyen buzullar, 2100 yılına kadar imparator penguenlerini yok edebilir.

3 Ağustos Salı günü Global Change Biology isimli dergide yayınlanan bir araştırmada, iklim değişikliklerinin ve küresel ısınmanın imparator penguenlerinin habitatına önemli bir derecede zarar verdiği belirtildi.

Woods Hole Oşinografi Enstitüsü’nden Stephanie Jenouvrier araştırma ile ilgili ,“İmparator penguenlerin yaşam döngüsü, üremeleri, beslenmeleri gibi şeyler deniz buzuna sahip olmakla bağlantılıdır” ifadelerini kullandı.

Yayınlanan araştırmaya göre, mevcut karbon emisyonlarına ve iklim değişikliklerine karşı bir şeyler yapılmazsa 2100 yılına kadar imparator penguen kolonilerinin %98’i yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Ek olarak araştırmaya göre, 2050 yılına kadar kolonilerin %70’i tehlike altında olacak.

2100 yılına kadar imparator penguenlerinin %98’i yok olabilir

Çalışmada, küresel ısınma sebebiyle oluşan düşük deniz buzu seviyelerinin 2016’da Antartika’nın Halley Körfezi’nde yaşayan bir penguen kolonisinde büyük bir üreme başarısızlığına yol açtığı kaydedilirken 10.000’e yakın yavru penguenin de boğularak öldüğü belirtildi.

"Nesli tükenen hayvanlar arasında listelenmeliler"

Araştırmacılar, bu penguenlerin nesli tükenen hayvanlar arasında listelenmesini talep ediyor. ABD hükümeti de daha önce Kuzey Kutbu bölgelerinde yaşayan ve iklim değişikliklerinden etkilenen kutup ayısı gibi türleri tehdit altında olarak listelemişti.

2100 yılına kadar imparator penguenlerinin %98’i yok olabilir Tam Boyutta Gör

Şu an imparator penguenlerin nüfusunun 625.000 ila 650.000 arasında olduğu düşünülüyor. Bu türün tehlike altında olan hayvanlar listesine girmesi, penguenlerin ticari olarak kullanılması gibi durumlardan korunması gibi uygulamalar sağlar; bu da türün korunması için küçük de olsa bir etki yaratabilir.

Araştırmacılar, bu türün yok olmasını istemiyorsak derhal önlemler alınması gerektiğinin altını çiziyor ve yetkilileri uyarıyor.

Kaynakça https://www.independent.co.uk/news/melting-ice-imperils-98-of-emperor-penguin-colonies-by-2100-washington-research-emperor-penguins-antarctica-center-for-biological-diversity-b1896284.html https://phys.org/news/2021-08-emperor-penguins-increasingly-threatened-climate.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim