Anlık Bildirim

Günlük vaka sayısı iki buçuk ay sonra yeniden 30 binin üzerinde

Omicron varyantının etkisiyle günlük vaka sayısı 3 günde yaklaşık 12 bin artış gösterdi. Bakan Koca, üçüncü doz çağrısı yaptı.                                     

28 Aralık 2021 Günlük Vaka Tablosu Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünkü vaka tablosunu yayınladı. Omicron varyantının Türkiye’deki etkisini artırmasıyla birlikte günlük vaka sayısı üç günde yaklaşık 12 bin artış gösterdi.

Türkiye’de son 24 saatte 368 bin 842 Kovid-19 testi yapıldı, 32 bin 176 kişinin testi pozitif çıktı, 184 kişi yaşamını yitirdi. En son 19 Ekim tarihinde günlük vaka sayısı 30 binin üzerindeydi. Yaklaşık 2,5 ay sonra yeniden bu eşik aşıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük vaka sayısındaki artışla ilgili olarak, “Vaka sayılarını 20 bin düzeyine indirmek ciddi bir başarıydı. Omicron varyantının hızlı yayılması sebebiyle şimdi bir artış trendine girildiği görülüyor. Dikkatli olmayı, hatırlatma dozlarını bir an evvel yaptırmayı gerektiren bir dönemdeyiz. Şüpheniz olmasın. Yine başaracağız.” dedi.

Dünya genelinde günlük vaka rekoru kırıldı

27 Aralık Pazartesi günü itibariyle küresel çapta 1,44 milyon yeni Kovid-19 vakası tespit edildi. Böylelikle salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı. Dünyanın dört bir yanında Omicron varyantının etkisi görülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5256 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Omicron, Türkiye Haberleri ve
2 etiket daha Popüler Bilim Covid-19
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim