Anlık Bildirim

32 çekirdekli AMD Ryzen Threadripper işlemcisi ihtimali doğdu

16 çekirdekli AMD Ryzen Threadripper işlemcisi çekirdeklerine kadar söküldü ve firmanın gelecekteki muhtemel planları ortaya çıktı. Yonga tasarımı 32 çekirdeğe kadar imkan tanıyor.

Masaüstü platformlarda fırtınalar estiren AMD’nin Ryzen Threadripper işlemci serisi aslında potansiyelini tam olarak ortaya çıkarmıyor. Yapılan son testler canavar işlemcinin çıtayı çok daha yukarıya çekebileceğini gösteriyor.

Sırlar zarın içinde gizli

Uzman hız aşırtmacı Der8auer, 16 çekirdekli AMD Ryzen Threadripper işlemcisine delid işlemi uyguladıktan sonra biraz daha ileri giderek çekirdek yerleşimini anlamaya çalışmış. İşlemci bu esnada heba olmuş ancak aşırtmacı önemli bir bilgiye erişmiş.

Bilindiği üzere Ryzen Threadripper işlemcisi teknik olarak iki adet Ryzen 1800 zarı barındırıyor. 8 çekirdekli iki zar ile toplam çekirdek sayısı 16’ya çıkıyor. Aslında Ryzen Threadipper serisi sunuculara yönelik EPYC işlemcilerinden ilham aldığı için 4 adede kadar 8 çekirdek kullanılabilmesi mümkün.

Threadripper serisinin ilk duyurulduğu dönemlerde AMD sadece iki adet 8 çekirdekli zar kullandığını, diğer iki yuvanın ise soğutma performansı için Zeppeling adını verdiği maket tarzında bir zar ile doldurulduğunu açıklamıştı. Bu bakımdan 32 çekirdek iddiaları da rafa kalkmıştı. Der8auer aslında kapalı olan iki zarın da 8 çekirdek barındırdığını ancak bunların hatalı üretim yani işe yaramaz parçalar olduğunu ve doldurma niyetine kullanıldığını ifade ediyor.

Henüz AMD tarafından doğrulanmış bir bilgi yok ancak gelecekte 24 çekirdek veya 32 çekirdekli Ryzen Threadripper işlemcileri görmek mümkün olabilir. Bu tasarımı başarılı bir şekilde kullanan AMD mühendisleri biraz daha şartları zorlayarak daha iddialı işler yapabilir. Muhtemelen Intel’in 18 çekirdekli Core X işlemcisinden sonra AMD bazı planları masaya yatıracaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5303 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen threadripper ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim