Anlık Bildirim

4 çekirdekli bir Lumia modeli grafik benchmark testlerinde göründü

4 çekirdekli bir Lumia modeli grafik benchmark testlerinde göründü

Microsoft'un Windows Phone 8 işletim sisteminde donanım çıtasını yükselteceği ve 4 çekirdekli işlemciler ile Full HD ekranlara destek sunmaya başlayacağı biliniyor. Firmaların da buna yönelik çalışmaları devam ediyor.

Nokia'nın bir süredir 4 çekirdekli bir Lumia modeli hazırladığı yönünde spekülasyonlar gündeme gelmekteydi. Dün de söz konusu modele ait bir grafik benchmark testi sonuçları ortaya çıktı. 

GFXBench testlerinde ortaya çıkan sonuçlara göre Nokia, 4 çekirdekli bir işlemciye ve Adreno 305 grafik birimine sahip bir Lumia modelinin hazırlığı içerisinde. Modelin görünen ekran çözünürlüğü ise 1280 x 720 piksel. 

Testlerde Nokia'nın hani işlemci modeline yer verdiği belirtilmiyor. Ancak Qualcomm'un Adreno 305 grafik birimi taşıyan 4 çekirdekli işlemcilerine bakıldığı zaman Cortex-A7 tabanlı 4 çekirdekli Snapdragon 400 çözümleri karşımıza çıkıyor. 

Nokia Lumia modellerinde Scorpion veya Krait çekirdekli işlemcilere yer verirken, Lumia 610 ve 510 modellerinde Cortex-A5 tabanlı işlemci kullanmıştı. Bu açıdan bu işlemcinin yılın sonlarına doğru piyasaya çıkacak daha uygun fiyatlı bir Lumia modelinde veya bir Phablet modelinde kullanılabileceği tahmin ediliyor. Nokia'nın 11 Temmuz'da tanıtacağı 41MP kameralı modelinde ise bu işlemciyi kullanması beklenmiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1591 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nokia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim