Anlık Bildirim

4.5G’de kaç aboneye ulaşıldı? Kaç baz istasyonu 4.5G’li?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, 4.5G ekseninde bir takım bilgiler paylaştı. İşte resmi verilere dayalı 4.5G rakamları ve önemli detaylar:

4.5G’de kaç aboneye ulaşıldı? Kaç baz istasyonu 4.5G’li?

4.5G’ye geçişimizin üzerinden henüz 1 ay yeni bitmişken Türkiye 4.5G Endüstri Zirvesi’nde konuşan BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, 4.5G’nin kapsama alanının hızla yaygınlaşmasına dikkat çekerek bir dizi bilgi aktardı.

Hali hazırda 4.5G destekli baz istasyonu sayısının 10 Bin adedi geçtiğini aktaran BTK Başkanı, 1 Nisan’dan bu yana geçen 40 günlük süreçte 9.6 Milyon abonenin 4.5G’yi kullanmaya başladığına dikkat çekiyor.

4.5G’de kullanıcıların merak ettiği konuların başında elbette ki kotaların artırılması gerekiyor. Şimdilik bu odakta operatörler 3 aylığına iki kat kota gibi kısa süreli hamleler yapmış olsa da bu konuya BTK tarafından Ağustos ayında bir düzenleme gelebilir. Bu odakta çalışmalar yürüten kurumun hem sabit internette hem de mobil internette kotaları yükseltecek şartları hayata geçirebileceği konuşuluyor.

Bu arada 4.5G’de erişilecek hızlar konusunda DonanımHaber forumlarında bir konu bulunuyor. Bu konuda kullanıcılar 4.5G hız testlerini paylaşıyor. Şu ana kadar DonanımHaber takipçilerinin ulaştığı en yüksek hız ise 365.45Mbps ile İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde elde edilmiş. Konuya buradan ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki videodan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan ile 4.5G üzerine yaptığımız söyleşiyi izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6893 kez okundu.
16 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
btk, 4.5g ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim