Anlık Bildirim

4.7 inçlik iPhone modelinde OIS ihtimali

Yeni iPhone modelinin arka kamera modülündeki 4 küçük çentik dikkat çekiyor. Bu tasarım, yeni modelin OIS teknolojisini barındırdığını gösteriyor. Önceki modellerde bu tür çentikler yer almıyor.

Apple’ın bu yıl için planladığı yeni iPhone modellerinin lansmanının artık eli kulağında. Gelecek ayının ilk haftasında yapılması beklenen lansmana yaklaştıkça, yeni seri ile ilgili pek çok ayrıntı da gün yüzüne çıkmaya başladı.

iPhone 7 veya iPhone 6SE ismini alması beklenen yeni seride, çok büyük yenilikler olacağı düşünülmüyor ancak bazı değişiklikler mevcut nesle göre önemli iyileştirmeler sunacak. Örneğin her iki modelin ekran çözünürlüğünün yükselmesi bekleniyor. Kamera tarafında da gelişmeler var.

Bugüne kadar iPhone Plus versiyonunda donanımsal olarak OIS desteğinin kullanıldığını görmüştük. Standart versiyonda ise yazılımsal olarak OIS desteğine yer veriliyordu. Şimdi yeni nesil 4.7 inçlik iPhone modelinde de donanımsal olarak OIS yer alabilir. İnternete sızdırılan görsel, buna işaret ediyor.

Görselde, iPhone 6 ve 6S serilerinin kamera modülleri karşılaştırılmış. Yeni iPhone modelinin arka kamera modülündeki 4 küçük çentik dikkat çekiyor. Bu tasarım, yeni modelin OIS teknolojisini barındırdığını gösteriyor. Önceki modellerde bu tür çentikler yer almıyor.

Optik görüntü dengeleme – OIS teknolojisi, bilindiği üzere sarsıntı anında mekanik düzeneği ile sensörün bundan en az şekilde etkilenmesini sağlıyor ve böylece ortaya çok daha kaliteli fotoğraflar çıkıyor.

OIS desteğinin gelmesiyle, yeni nesil iPhone modellerinin kamerası arasında bir fark kalmamış gibi görünüyor ancak Plus versiyonundaki çift sensör iddiasını düşünürsek, yine de büyük bir fark ortaya çıkacak diyebiliriz. Yeni iPhone modelleri için 7 Eylül tarihinde lansman düzenlenmesi bekleniyor. Ardından 9 Eylül itibariyle ön siparişler başlayacak ve 16 Eylül tarihinde de sevkiyata çıkılacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12268 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim