Anlık Bildirim

Dünyada 5.27 milyar insan telefon sahibi

Dünyada 5.27 milyar insan en az bir telefon sahibi iken toplam hesaplandığında 7.7 milyar rakamına ulaşıyor. Bu rakama akıllı telefon ve cep telefonu dahil.

Cep telefonu pazar analizi Tam Boyutta Gör

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte en çok büyüyen sektörler bilgisayar ve mobil cihaz sektörü oldu. Dünyada neredeyse her insanın bir iletişim cihazı var ve sayı giderek artıyor. Haliyle internet trafiğinde ki yük de buna bağlı olarak yoğunlaşıyor. 

5.27 milyar insan

HootSuite ve We Are Social Digital 2021 ortaklığında hazırlanan yeni bir rapora göre 2021 yılı itibariyle dünyada 5.27 milyar insanın en az bir adet cep telefonu mevcut. Bu rakamlar akıllı telefon ve standart telefon karışık olarak veriliyor. Geçen yıl 117 milyon kişi ilk kez cep telefonu sahibi olmuş.

Elbette birden fazla cihazı olan sayısız kullanıcı var. Bunlar internete bağlı cihazlar kapsamında değerlendiriliyor. İnternete bağlı mobil cihazlar olarak baktığımızda 8 milyar rakamına ulaşmış durumdayız. Bunun 6.4 milyarı akıllı telefondan oluşuyor. 310 milyon tablet, taşınabilir PC ve yönlendirici varken 1.3 milyar civarında da standart telefon kullanılıyor. 

Nesnelerin İnterneti de dahil hücresel bağlantı kullanan toplam cihaz sayısı ise 10.4 milyara ulaşmış durumda. Bu kategoriye son 1 yılda 670 milyon yeni kullanıcı katılmış. Bu denli devasa kitle muazzam bir trafik üretiyor. 

Cep telefonu Tam Boyutta Gör

2021 yılı ilk çeyrekte mobil veri trafiği 66 exabyte seviyesine ulaşmış. Geçen yıl aynı dönem 45.16 exabyte, 2019 yılı aynı dönem de 29 exabyte veri harcanmış. Yani iki yılda iki kat artmış. Android cihazlar yüzde 73 paya sahipken iOS cihazlar da yüzde 26.3 pay sahibi. 

Global olarak 1GB başına ortalama fiyat 4.07$ olarak tespit edilmiş. Yunanistan 8.16$ ile en yüksek ücret alan ülke. ABD’de 3.33$, İngiltere’de 1.42$ iken İsrail 0.05$ ile en düşük ücret isteyen ülke konumunda. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim