Anlık Bildirim

6x6 üzerine monte edilen Panter 2 gün sayıyor

MKE, 40 kilometre menzilli çekili obüs Panterin 6x6 araç üzerine entegre modeli olan Panter 2'yi 9-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek IDEF 2017 fuarında sergilemeye hazırlanıyor.
Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, yıllardır Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet veren Panter isimli çekili obüsün 6x6 araç üzerine monte edilmiş versiyonunu geliştirdi. Panter 2 adı verilen obüsün IDEF 2017 fuarında tanıtılması planlanıyor.
Saatte 80 kilometre hıza ulaşabilen araç, çekili obüs Panter'den farklı olarak harekat bölgesine kolaylıkla ulaşabiliyor. Kullanıcının ateş desteğine ihtiyacı olan alanlara kundağı motorlu obüs Fırtına gibi hızla ulaşabilen ve ordunun manevra kabiliyetini artıracak olan Panter 2, 600 kilometre hareket menzile de sahip.
20 ton ağırlığı bulunan araç 10.8 metre uzunluğa ve 2.6 metre genişliğe sahip. 5 kişilik mürettebat tarafından idare edilen araç yine MKE üretimi 155 mm MOD 274 mühimmatıyla 40 kilometre mesafeye kadar hedefleri başarıyla vurabilecek. 18 mühimmat kapasitesine sahip olan araç dakikada 6 atış yapabilecek.

Fırtına obüsleri Fırat Kalkanı'nda rüştünü ispatladı

155 mm kundağı motorlu obüs Fırtına manevra kabiliyetinin getirdiği avantajla Suriye'nin iç noktalarına konuşlandırılarak Fırat Kalkanı harekatında operasyon birliklerine ateş desteği sağladı. Harekat için çok büyük bir öneme sahip olan Fırtına obüsleri gibi Panter 2'de istenilen noktalara hızla konuşlandırılabilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7210 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
savunma sanayii, tsk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim