Anlık Bildirim

837 km menzile sahip Lucid Air sonunda üretim bandına çıktı

Arizona'daki fabrikasında ilk olarak Air Dream Edition versiyonlarının üretimine başlayan şirket, müşteri teslimatlarını da bir ay sonrasına planlamış. İşte detaylar:

837 km menzile sahip Lucid Air sonunda üretim bandına çıktı Tam Boyutta Gör

EPA (ABD Çevre Koruma Ajansı) onaylı 837 kilometre sürüş menziliyle dikkat çeken Lucid Air sonunda üretim bandına çıktı. Üretilen araçların müşteri teslimatlarının da Ekim sonuna doğru başlaması bekleniyor.

Air üretiminin başlaması Lucid için bir dönüm noktası sayılır zira şirketin bu duruma gelmesi oldukça uzun sürdü. Air, ilk olarak 2016 yılında tanıtıldı ve iki yıl sonra üretime gireceği açıklandı. Ancak Lucid, elektrikli araç sektöründeki birçok girişim gibi ciddi bir nakit sıkıntısı yaşadı ve belirsiz bir gelecekle karşı karşıya kaldı.

Sonrasında Suudi Arabistan'ın 1 milyar dolarlık yatırımı Lucid'i yeniden ayağa kaldırdı ve Arizona'da kendi fabrikasını kurmasını sağladı. Sonuç olarak, üretilen ilk Air Dream Edition versiyonları önümüzdeki ay teslim edilmeye başlanacak. 520 adet üretilecek Air Dream Edition'ların tamamı rezerve edilmiş. Ayrıca şirket Air için toplamda 13 bin adet sipariş almış.

837 km menzile sahip Lucid Air sonunda üretim bandına çıktı

Lucid Air modelleri sadece menzil değil performans tarafında da oldukça iddialı. Rekoru elinde bulunduran Dream Edition Range versiyonu 933 beygir güce sahip. Dream Edition Performance'ta ise bu değer 1100 beygire kadar ulaşıyor. Öte yandan Grand Touring versiyonu da 800 beygir güce sahip.

Lüks sınıfa oynayan Lucid Air modelleri ayrıca 900V elektrik mimarisi, 300 kW'a kadar hızlı şarj desteği, 20 dakika şarjla 480 kilometre menzil ve çift yönlü şarj gibi iddialı özellikleriyle de dikkat çekiyor. Lucid Air Dream Edition fiyatı 169.000 dolar, Grand Touring fiyatı da 139.000 dolardan başlıyor. Daha sonra fiyatı 80 bin doların altına kadar çeken iki versiyon daha piyasaya sürülecek.

Şirket bir yandan Air'in üretimine başlamışken diğer yandan da fabrikayı Gravity modelinin üretimi için hazırlamaya çalışıyor. Söz konusu model 2023 yılında markanın ilk SUV'si olarak piyasaya sürülecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16713 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, lucid air ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim