Anlık Bildirim

ABD, Çin'li hackerları havacılık teknolojilerini çalmakla suçluyor

ABD Adalet Bakanlığı, 10 Çinli casus ve bilgisayar korsanını, ABD'nin hassas ticari havayolu sırlarını çalmakla suçluyor. Önemli gelişmenin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.
ABD Adalet Bakanlığı, havacılık ve diğer yüksek teknoloji endüstrilerindeki fikri mülkiyet ve ticari sırları çalmak gerekçesiyle, 10 Çinli ajan ve komplocu hakkında hazırlanan iddianameyi açıkladı.

ABD ve Çin arasında yine bir kriz çıktı

Suçlamalar arasında casus olarak nitelendirilen bu 10 kişinin ABD jetlerindeki turbofan motorunda kullanılan teknolojiyi çalmaya çalıştıkları belirtiliyor. Hacker'ların Çin devletinin desteklediği Winniti adlı bir grupla bağlantılı oldukları da sızan bilgiler arasında.
Konuyla ilgili olarak açıklamalar yapan ABD Savunma Bakanı Adam Braverman: "Devlet destekli korsanlık, ulusal güvenliğimize doğrudan bir tehdit oluşturuyor. Basitçe satın almak yerine çalmak için harcanan çaba, ticari olarak mevcut ürünler, yetenek, enerji ve hissedarlarımıza zarar veriyor." ifadelerini kullandı. ABD ile Çin arasındaki ticari savaş sonrasında ortaya çıkan bu durumun, gerilimi ne kadar tırmandıracağını zamanla göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim