Anlık Bildirim

ABD ülkeye giriş yapacak kişilerden sosyal ağ hesaplarını bildirmelerini istiyor

Global çapta giderek yaygınlaşan terör olaylarından sonra güvenlik önlemlerini arttıran Amerika artık ülkeye gelen yabancı kişilerin sosyal medya hesaplarını da kayıt altına alacak.
Hatırlayacağınız gibi kısa süre önce teknoloji devlerinin yöneticileriyle bir araya gelen Amerika’nın 45. başkanı Donald Trump, aralarında Google, Uber, Apple ve -WordPress'in ana şirketi- Automattic'in de yer aldığı şirketlerden Müslüman kişilerin kayıtlarının tutulmasını talep etmiş fakat bu teklifine hiçbir isim sıcak bakmamıştı.
Dünya çapında etkisini giderek arttıran terör eylemlerine karşı güvenlik önlemlerini daha da katılaştırmaya karar veren ABD’nin bu tutumu ise kişisel veri ihlali tartışmalarını beraberinde getirdi. Elde edilen son bilgilere göre işi bir adım ileriye götürme kararı alan hükümet yetkilileri artık ülkeye giriş yapacak yabancı kişilerden sosyal medya hesaplarının adreslerini de istemeye başladı.

Uygulama ile tehlikeli kişilerin tespit edilmesi hedefleniyor

Uygulama kapsamında yolculardan opsiyonel olarak Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Tumblr, YouTube ve Google Plus gibi bağlantıların girilmesini talep eden Amerika böylelikle potansiyel teröristleri tespit etmeye çalışacak ve şüpheli gördüğü kişilere vize vermeyecek. Uzmanlar düzenlemenin amacının dışına çıkarak özellikle Müslüman kişilerin derinlemesine takip etmekte kullanılacağı görüşündeler.
Kulislerde konuşulanlara göre hesabını beyan etmeyenlerin eğer sosyal ağlarda herhangi bir izine rastlarnırsa vizelerinin iptal edileceği ifade ediliyor. Şimdilik "Vize Feragat Programı" kapsamındaki 38 ülkeden gelen yolculara uygulanan sosyal medya bilgilerinin alınması durumu bakalım nasıl bir etki yaratacak...
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5034 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amerika, terör ve
3 etiket daha vize vize başvurusu Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim