Anlık Bildirim

AMD GPUOpen girişimi hayata geçiyor

Grafik teknolojilerini Radeon Technologies Group adındaki oluşuma devreden ve hızlı bir geliştirme süreci hedefleyen AMD, GPUOpen girişimi ile de oyun geliştiricilerine kolaylık sağlamayı hedefliyor.

AMD'nin açık kaynak olarak grafik birimlerine geniş bir erişim imkanı sunmayı amaçladığı GPUOpen girişimi, faaliyetlerine resmi olarak başlıyor. Firma, isteyen herkesin çalışma yapmak amacıyla kaynaklara erişebilmesi için bir web sitesini de hayata geçirdi. 

Web sitesinde GPUOpen ile ilgili açık kaynak içerikler, TressFX 3.0 (DX11), AMD'nin çeşitli yazılım geliştirme araçları, sanal gerçeklik materyalleri, blog gönderileri, sektör güncellemeleri yer alırken, GitHub üzerindeki tüm açık kaynak paketlere de erişim sağlanıyor. GPUOpen kaynakları iki kategoriye ayrılmış durumda: Oyunlar ve CGI. Bu iki kategoride uygun yazılım geliştirme araçları ve kütüphaneler yer alıyor. Ayrıca yeni girişim ile daha iyi 64-bit Linux sürücülerin geliştirilmesi de amaçlanıyor. 


Portalda ayrıca Pro Compute adında profesyonellere yönelik bölüm de yer alıyor. Kullanıcılar bu bölümde, yüksek performanslı GPU işlemleri için gerekli uygulamalara, araçlara ve kütüphanelere erişebilecekler. Tamamen açık kaynak olduğu için içerikleri kopyalamak, kullanmak ve paylaşmak serbest.  

Uzmanlar; yeni nesil GCN grafikleri ve daha iyi Linux sürücüleri ile GPUOpen girişiminin bir araya gelmesi sayesinde, AMD'nin Nvidia karşısında daha iyi pozisyon alabileceğini ve rekabette yavaş yavaş yaralarını sarabileceğini düşünüyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim