Anlık Bildirim

AMD Navi ekran kartı benchmark testlerinde göründü

Alt seviye ekran kartı segmentinde GeForce GTX 1600 serisine cevap olması beklenen Radeon RX Navi ekran kartı beklentileri karşılayacak gibi görünüyor. İlk sonuçlar ümit verici.

Uzun süredir Radeon VII haricinde ekran kartı pazarına hatırı sayılır bir hamle yapamayan ve GTX 1600 serisine alan bırakan AMD yıl içerisinde Navi mimarisini piyasaya sürecek. Orta seviyede boşluk doldurması beklenen mimarinin ilk benchmark sonuçları umut verici.

Radeon RX Navi özellikleri

AMD 66AF:F1 kod adıyla GFXBench 5 testinde ortaya çıkan prototip kart Radeon RX 580, Radeon RX 580X ve Radeon RX Vega 56 ekran kartları ile karşılaştırılmış. Erken sürüm testlerinde prototip oldukça iyi bir performans sergiliyor.

Testlerde prototip kartın Radeon RX 580 ve Radeon RX 580X ekran kartından daha iyi sonuç verdiği görülüyor. Sonuçlar işletim sistemi ve Vulkan gibi API’lere göre değişiyor. Bununla birlikte son optimizasyonlarla birlikte Radeon RX 590 ekran kartını da geride bırakacağı tahmin ediliyor. Radeon RX Vega 56 ile belirli senaryolarda başa baş gidiyor.

Bu zaten beklenen bir sonuçtu. Kaynaklar Radeon RX Navi ekran kartının alt segmentte Radeon RX Vega 56 ve Radeon RX 590 arasına yerleşmesini bekliyor. Böylece 7nm sürecinde orta seviye için iyi bir alternatif ortaya çıkmış olacak.

Radeon RX Navi ekran kartında 1280 Stream işlemcisi yer alacağı ifade ediliyor. Bellek tarafında da maliyet nedeniyle GDDR6 yerine HBM 2 kullanılabilir. Henüz yeni mimarinin detayları netleşmiş değil.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12756 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon rx navi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim