Anlık Bildirim

AMD Polaris 12 resmi sertifika onaylarından geçti

AMD’nin gelecek yıl için hazırladığı yeni ekran kartları birer birer sertifika onaylarından geçmeye başladı. İlk olarak Polaris 12 ve Vega 10 mimarileri gerekli sertifika onaylarını aldı.

AMD’nin önümüzdeki yıl için iddialı Vega mimarisi ile grafik pazarında boy göstermesi beklenirken, alt seviyedeki oyuncuları da unutmuyor. Polaris mimarisi bir kez daha karşımıza çıkacak.

AMD yavaş yavaş düzenleyici kurumlara başvuru yapmaya başladı. Güney Kore’deki resmi sertifika başvurularında görünmeye başlayan ekran kartlarının seri numaraları incelendiğinde, iki yeni mimariyi temel aldığı düşünülüyor. Bunlar AMD Vega 10 ve AMD Polaris 12 şeklinde sıralanıyor.

AMD Polaris 12

Polaris mimarisinin en güçsüz üyesi olacak Polaris 12 muhtemelen Radeon RX 460 ekran kartının biraz daha altına konumlanacak. AMD gelecek yıl sadece üst seviyeden ilerlemek istemiyor ve sürümden kazandığı alt seviyeyi de düşünüyor. Böylece pazar payı da artmış oluyor. Polaris 12 ile ilgili henüz teknik detaylar elimizde değil.

AMD Vega 10

AMD’nin artık GTX 1080 ile doğrudan mücadeleye girişeceği mimari olan Vega 10, 4K çözünürlük isteyen oyuncuları ve profesyonelleri hedefleyecek. 4096 Stream işlemcisine sahip olan tam Vega çekirdeği 12.5 TFLOPS gücüne çıkıyor ve 300W civarında enerji harcıyor. HBM 2 bellek ile bant genişliği de 1Tbps seviyesine çıkıyor. Bu çekirdek AMD’nin yapay zekaya yönelik olarak tasarladığı Radeon Instinct MI25 çözümüne de güç veriyor.

Hedef büyüdüğü için elbette fiyatlar da katlanıyor. Vega tabanlı Radeon RX 490 veya 590 ekran kartının 600$ civarında olacağı belirtiliyor. Bu bakımdan herkese hitap eder tarzda olmayacak.

AMD Polaris 10 XT2

Gelecek yıl da bütçesine uygun güçlü bir AMD ekran kartı almak isteyenler için Polaris 10 XT2 çekirdeği devreye girecek. Polaris 10 çekirdeğine göre daha iyileştirilmiş olan XT2 çekirdeği üzerinde Radeon RX 475 ve Radeon RX 485 ekran kartları yer alacak.

Bunlar şimdilik iddia niteliğinde ancak Polaris 12 ve Vega 10 mimarisi kesine yakın bir duruma geldi. CES 2017 fuarında yeni ekran kartlarına ilişkin bir duyuru yapılması bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4155 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd polaris ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim