Anlık Bildirim

AMD Radeon 400 serisi detaylanıyor

AMD’nin Polaris grafik mimarisini temel alacak yeni Radeon ekran kartı serisi için meraklı bekleyiş devam ederken, ilk modeller ile ilgili bilgiler gelmeye başladı.

Bu yılın merakla beklenen AMD Polaris ve Nvidia Pascal grafik mimarilerinin çıkış tarihi artık yaklaşıyor. Bu bakımdan, mimarilerin temel olacağı ekran kartları da yavaş yavaş internete düşmeye başladı. Nvidia GeForce X80 sızıntılarından sonra, şimdi de sıra AMD Radeon R9 400 serisinde.

İddialara gör, Radeon R9 400 serisinde GDDR5 ve GDDR5X bellek teknolojilerine yer verilecek. GDDR5X ve HMB 2 bellek teknolojilerinin, en erken yılın ikinci yarısında hacimli üretime geçmesi beklendiği için, AMD’nin Radeon grafik kartlarını da, buna göre yıl içerisine dağıtacağı tahmin ediliyor.

AMD’nin R400 serisindeki ilk kartları R9 480 ve R9 490 olacak. Bunlar zaten, geçen yıl ki kartların devamı niteliğinde ancak grafik birimi elbette watt başına performansı iki kata yakın artırıyor. Kartlarda 8GB GDDR5 bellek, 256-bit bellek arabirimi ve 2304 GCN çekirdeği yer alacak.

Bunlar haricinde, bir de Radeon R9 490X ekran kartı yer alıyor. Özellikleri tam olarak bilinemese de, GDDR5X bellek barındıracağı ifade ediliyor. X serisi hali hazırda üst seviyede yer alıyordu. Bu bakımdan GCN çekirdeği, bellek arabirimi, bant genişliği gibi değerler de üst seviyede olacaktır.

Radeon R9 400 serisinin, daha çok GeForce X60 veya GeForce X70 gibi modellerle rekabet edeceği tahmin ediliyor. R400X serisi ise, GeForce X80, X80 Ti gibi rakiplerinin karşısına çıkacak. Bununla birlikte, yılın ilk yarısında sadece GDDR5 bellekli ekran kartlarını görebileceğiz. GDDR5X ve HBM 2 bellekler için ise en erken yaz aylarının sonlarında piyasada olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim