Anlık Bildirim

AMD Radeon RX 5500 ekran kartı duyuruldu

Giriş seviyesinde Full HD oyunları 90fps oranlarına kadar oynatabilecek Radeon RX 5500 ekran kartı duyuruldu. 5.2TFLOPS seviyesine çıkabilen ekran kartı oldukça iddialı olmuş.

Yaz aylarında piyasaya sürdüğü Radeon RX 5700 serisi başarılı işler yapan AMD şimdi çıtayı biraz daha giriş seviyesine indirdi. Radeon RX 5500 ekran kartı Full HD oyunlarda 90fps seviyesine kadar performans vermeyi amaçlıyor.

AMD Radeon RX 5500 neler sunuyor?

AMD Radeon RX 5500 ekran kartı 7nm sürecinde RDNA mimarisini temel alıyor. AMD’nin açıklamasına göre GCN tabanlı ekran kartlarına göre 1.6 kat daha iyi performans sergilerken Full HD oyunlarda ise muadil rakiplerine göre yüzde 37 daha iyi.

1408 Steam çekirdeği barındıran RX 5500 ekran kartı 1845MHz hızlarına kadar çıkabiliyor. 8GB GDDR6 bellek kullanan ekran kartının sonraki dönemlerde 4GB veya 6GB gibi versiyonlarla geleceğini de tahmin ediyoruz. 128-bit bellek veri yolu barındıran kart 5.2 TFLOPS seviyesine kadar çıkabiliyor.

Yapılan testlerde Monster Hunter: World ve Borderlands 3 gibi AAA oyunlarda 60fps seviyesine çıkılıyor. Apex Legends gibi eSpor oyunlarında ise 90fps yakalanıyor. Yani eSpor tutkunlarının tercih edeceği bir kart olmuş.

Radeon RX 5500 ekran kartı mobil tarafta M takısı ile yer alacak. Farklı olarak 4GB’a kadar GDDR6 bellek, 1645MHz turbo hız ve 4.6 TFLOPS performans değeri göze çarpıyor. Performans testlerinde yine rakiplerine göre yüzde 30 civarında öne çıkmayı başarıyor.

Şimdilik MSI, Acer, HP, Lenovo gibi üreticilerin masaüstü veya dizüstü modellerinde bu ekran kartını görebileceğiz. Ay sonuna kadar birkaç tane modelin piyasada olacağı ifade ediliyor. Yıl sonunda ise ekran kartı tek olarak piyasaya çıkacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6386 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon rx 5500 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim