Anlık Bildirim

AMD Raven Ridge APU’ları iddialı geliyor

AMD’nin yakın zamanda piyasaya süreceği yeni Raven Ridge APU ailesi detaylanmaya devam ediyor. Yavaş yavaş ilk dizüstü bilgisayar örnekleri ortaya çıkmaya başladı.

Sunucu ve masaüstü cephesinden sonra Zen mimarisini konuk edecek üçüncü kategori olan APU sınıfı, hazırlıklarda son aşamaya geldi. Yeni Ryzen APU’ları yavaş yavaş dizüstü modellerinde kendisine yer buluyor.

AMD’nin işlemci tarafında Ryzen çekirdeklerine, grafik tarafında ise Vega mimarisine yer verdiği Raven Ridge APU’ları şimdiye kadar geliştirilen en güçlü APU sistemleri olacak.

Raven Ridge APU’ları yine Ryzen serisine dahil olacak ve en üst model numaralandırmasına yer verecek. Şimdiye kadar sızdırılan bilgilere göre Ryzen 3 2300U, Ryzen 5 2500U ve Ryzen 7 2700U ilk örnekler olacak. Ayrıca kurumsal dizüstü bilgisayarları için güvenlik odaklı Ryzen PRO APU’larını da göreceğiz.

İlki orta seviyeye

Henüz AMD tarafından resmi bir bilgi gelmedi ancak gelecek yılın başında ilk ürünlerin ve bu ürünleri taşıyan dizüstü modellerinin tanıtılması bekleniyor. Bunlardan ilki Ryzen 5 2500U barındıran HP Envy x360 15-bq101na modeli olacak.

Daha çok orta seviyeye dönük olduğu tahmin edilen Ryzen 5 2500U aslında biraz Intel’in Core U isimlendirmesine benziyor. Bu bakımdan U serisi Raven Ridge APU'larının çok ince dizüstü modellerine de hitap ettiği tahmin edilebilir.

4 Zen çekirdeği ve 8 izlek birimi olan işlemci benchmark sonuçlarına göre modern bir performans sunuyor. Ayrıca Ryzen APU’larda çoklu izlek desteği olacağı da böylece ortaya çıkmış oldu.

AMD 1500 Graphics olarak adlandırılan entegre grafik biriminde ise 11 Vega çekirdeği ve 704 Stream işlemcisi olduğu ifade ediliyor. Birim, Iris Graphics 640 çözümünden biraz daha yavaş. Muhtemelen APU daha çok enerji verimliliğini hedefliyor. Dizüstü modelinin toplam enerji değeri 45W civarında.

 

AMD Raven Ridge APU’ları iddialı geliyor

Ryzen 7 2700U

Ryzen 7 2700U ise biraz daha üst seviyeye yükseliyor. İlk benchmark skorlarına göre entegre grafik birimi taşıyan Intel Core i7-8550U işlemcisine göre grafik performansı açısından oldukça önde. Fizik tarafında ise başa baş bir mücadele görüyoruz.

Nvidia’nın yeni GeForce MX150 ekran kartı karşısında ise grafik performansı açısından yakın bir çizgi izliyor. İşlemci olarak ise fark biraz açılmış. Uzmanlar yeni APU’nun iyi bir mobil performans sunacağından emin.

Bu noktada yeni APU’ların TDP değerlerinin biraz yüksek göründüğünü belirtmek gerek. Ryzen 7 2700U APU’sunda 35W civarı bir TDP değerinden bahsediliyor. Bu bakımdan belirli kategorilerde kendisine yer bulamayabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim