Anlık Bildirim

AMD Ryzen 5 işlemciler gelecek ay piyasada

AMD’nin uzun yıllar üzerinde çalıştığı ve ilk kez bu kadar iddialı olduğu yeni Ryzen işlemciler yolculuğuna devam ediyor. Ryzen 7 serisinden sonra Ryzen 5 serisi de son aşamaya geldi.

Uzun süredir büyük emeklerle geliştirdiği Ryzen işlemci ailesini piyasaya süren AMD, ilk etapta üst seviyeden girmeyi tercih etmişti. Daha orta seviyeye hitap eden Ryzen 5 serisi de gelecek ay itibariyle piyasada olacak.

AMD Ryzen 5 serisinde 4 ve 6 çekirdekli işlemciler yer alırken, simültane çoklu izlek teknolojisi ile daha verimli, daha performanslı bir yapı ortaya çıkacak. Seride yine XFR yani soğutma kapasitesine göre hız aşırtmayı daha da iyi hale getiren teknoloji desteği bulunuyor.

İyi bir bilgisayar isteyen ancak işlemciye de çok fazla para vermek istemeyen tüketicileri hedefleyen Ryzen 5 serisi, farklı fiyat çizgilerinde en iyi performansı sunmaya çalışacak. AMD son dönemde iyi bir fiyat-performans çizgisi izliyor. Bu bakımdan Ryzen 5 serisi ile önemli satış rakamlarına imza atacaktır.

İşlemciler segmente göre farklılaşıyor

Serideki en hızlı işlemci Ryzen 5 1600X olacak. 3.6GHz saat hızında çalışan 6 çekirdekli işlemci 4GHz seviyesine çıkabiliyor. Eğer iyi bir soğutucunuz varsa XFR ile bu seviyeyi de geçebiliyorsunuz. İşlemcinin TDP değeri 95W iken fiyatı da 249$. Firma rakip olarak gördüğü Core i5 7600K işlemcisinden 10$ daha yukarı konumlandırmış. Benchmark skorlarında da yüzde 60 civarında bir fark görünüyor.

Ryzen 5 1500 modeli 6 çekirdekli ve 3.2 GHz taban değerine sahip. 95W TDP değeri olan işlemcinin fiyatı 2194 olarak belirlenmiş.

Ryzen 5 1500X işlemcisi 4 çekirdek 8 izlek birimine sahip. 3.5GHz taban değeri ve 3.7GHz turbo değeri yer alıyor. Firma en hızlı 4 çekirdekli işlemcinin bu olacağını ifade ediyor. Fiyatı 189$ olacak.

 

AMD Ryzen 5 işlemciler gelecek ay piyasada Tam Boyutta Gör

Ryzen 5 1400X ise yine 4 çekirdekli. 3.5GHz taban hızı ve 3.9GHz turbo hızı bulunuyor. 65W TDP değerine sahip olan işlemcinin fiyatı 169$ olarak belirlenmiş.

Serideki en düşük model Ryzen 5 1300. 4 çekirdekli olan işlemci 3.2GHz saat hızında çalışıyor. 65W ısıl tasarım gücüne sahip olacak modelin fiyatı ise 149$ olarak belirlenmiş. Yeni seri 11 Nisan’daki tanıtımın ardından satışa sunulacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5491 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim