Anlık Bildirim

AMD’den dev transfer atağı

Alienware oyuncu markasının kurulması ve bugünlere gelmesinde büyük emeği olan ünlü isim Frank Azor bundan sonra AMD’nin oyun dünyasındaki stratejilerini yönetecek.

Son dönemde Raja Khoduri ve Chris Hook gibi çok önemli isimleri rakibi Intel’e kaptıran AMD bu kez başka bir firmadan efsane bir ismi kapmak üzere. Alienware markasının mimarı Frank Azor hedefte.

Frank Azor kimdir?

Frank Azor oyuncu bilgisayarları tarihinde büyük önem verilen bir isim. Dell bünyesinde çalışırken oyuncu PC konseptini Alien yani Uzaylı konseptinde sunma arzusu olan Azor’un ekibi firmasından yeşil ışık görünce Alienware markası doğmuştu.

Dell firmasında 25 yıllık deneyimi olan Frank Azor, Alienware markasını hem kendi firmasından ayrı tutmayı başardı hem de pazarda farklılaşmasını sağladı. Konsept bugüne kadar pek çok ilginç tasarımı pazara kazandırmıştı.

3 Temmuz itibariyle Frank Azor’un Dell firmasındaki görevini bırakacağı ve AMD Oyun Şefi olarak göreve başlayacağı belirtiliyor. Zaten Azor yıllardır AMD ile sıkı bir iş birliği içerisindeydi. Büyük deneyimini Ryzen ve Radeon mimarilerini oyun odaklı hale getirmek için kullanacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim