Anlık Bildirim

AMD geçen yılı karla kapatmayı başardı

Zor ve yorucu geçen bir dönemin ardından AMD’de yüzler gülüyor. Ryzen işlemci ve Radeon grafik kartı satışları ile firma 2017 yılını kar elde ederek kapatmayı başardı.

Uzun yıllar mali krizlerle boğuşan ve Lisa Su’nun önderliğinde yeniden toparlanan AMD, düze çıkmayı başardı. 2017 yılı içerisinde zaman zaman eksiye düşse de iyi bir faaliyet karı ile kapatmayı başardı.

AMD ne kadar kar elde etti?

Firmanın yaptığı açıklamaya göre geçen yılın son çeyreğinde 1.48 milyar dolar gelir elde edildi ve yıl bazında yüzde 34 artış sağlandı. Net kar ise 61 milyon dolar oldu. Yıl geneline baktığımızda 5.33 milyar dolar gelir ve 43 milyon dolar net kar görüyoruz.

Özellikle sanal madencilik akımı nedeniyle stok sıkıntısı olmasına karşın Radeon ekran kartı satışları iyi bir gelir bıraktı. Ryzen masaüstü işlemciler ile birlikte Bilgisayar ve Grafik bölümü yüzde 60 artış göstererek 958 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı.

Konsol satışlarındaki mevsimsel durgunluğa bağlı olarak yarı özelleştirilmiş yonga seti gelirleri yüzde 37 azaldı. Buna bağlı olarak Entegre ve Özelleştirilmiş bölüm yüzde 3 oranında artış gösterebildi.

Bu yılın ilk çeyreğinde ise Ryzen ve Radeon ailesi ile sunucu tarafında EPYC işlemciler firmayı sürükleyen unsurlar olacak. İlk çeyrekte 1.55 milyar dolar civarında gelir ve yüzde 30 artış bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3643 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd q4 2017 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim