Anlık Bildirim

AMD sanal gerçeklik için Oculus ve Dell ile işbirliği yapıyor

Oculus'un sanal gerçeklik gözlüğüne uygun bilgisayarlara sertifika vermek amacıyla Oculus Ready adında yeni bir programa başladığını duyurmasının ardından, AMD de kolları sıvayarak sertifika odaklı bilgisayarlar geliştirmek için Dell ve Ocuus ile işbirliğine başladığını duyurdu.

İşbirliği kapsamında en iyi sanal gerçeklik tecrübesini sunacak Dell ve Alienware bilgisayarlarının geliştirilmesi hedefleniyor. AMD bilgisayarlara GCN mimarisini temel alan optimize edilmiş grafik kartları sunarken ayrıca LiquidVR sanal gerçeklik yazılımını da devreye sokacak. 

AMD'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı LiquidVR sanal gerçeklik yazılımı, gecikmeleri 10 milisaniyenin de altına indirerek daha yoğun ve daha gerçekçi sanal gerçeklik tecrübesi sunmayı amaçlıyor. Dell'in yanında Asus da Oculus Ready programının ilk üyelerinden olma özelliğine sahip ve Oculus Ready sertifikalı bilgisayarların fiyatları 1000$ seviyesinden başlayacak. Buna Oculus VR gözlüğünün 350$'lık fiyatı dahil değil. 

Oculus VR sanal gerçeklik gözlüğünün 2016 yılının ilk çeyreğinde piyasada olması bekleniyor. Uyumlu bilgisayarlar da bu tarihten sonra gerçek güçlerini göstermeye başlayacak. Bu bakımdan uyumlu bilgisayar araştıran tüketicilerin Oculus VR sonrasını beklemeleri tavsiye ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim