Anlık Bildirim

AMDGPU açık kaynak sürücü yazılımı olgunlaşmaya devam ediyor

AMD'nin Linux sistemlerindeki sürücüleri biraraya getirme ve yaygın kullanıma sunma amacıyla geçen yıl lanse ettiği AMDGPU sürücü paketi kendisini geliştirmeye devam ediyor. 

Bir süre önce AMD, yeni AMDGPU çekirdek sürücüsü için açık kaynak kodu ve gerekli kullanıcı alanı sürücü değişikliklerini yayımlamıştı. Yapılan tespitlere göre bu kod Linux çekirdeği 4.2 için gelişmeye devam ediyor ve ayrıca RadeonSI Gallium3D sürücüsü için de destek sunuluyor.

AMDGPU çekirdek sürücüsü Linux çekirdeği 4.2 sürümüne kadar birleştirilemeyecek. Bu bakımdan AMDGPU desteği için yapılan Mesa/Gallium3D değişiklikleri de ana akım Mesa sücürülerine eklenemeyecek. 

Alex Deucher'in AMDGPU çekirdek sürücüsü tarafında çok fazla hareketlilik yok ancak AMDGPU Mesa tarafında biraz hareketlilik var zira Marek, Userptr desteğini AMDGPU winsys üzerine ekledi ve başka değişiklikler de mevcut. 

Yeni AMDGPU çekirdek sürücüsünde öncelikli olarak Radeon R9 285 Tonga birimi ile Carrizo APU'larına destek mevcut. Ayrıca gelecek Radeon Rx 300 serilerine de destek sunuluyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3156 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim