Anlık Bildirim

AMD’de kayıplar devam ediyor

Yıllardır bir türlü mali kayıplarını durduramayan AMD, bu yıla da iyi başlayamadı. Polaris grafik mimarisinin arefesinde, yıllık ve çeyrek bazda düşüş sürüyor.

Bu yıl Polaris mimarisi ile Nvidia’nın karşısına daha sağlam çıkmayı ve pazar payını geri alayı umut eden AMD, finansal tablolarda ise düşüş yaşamayı sürdürüyor. Yılın ilk çeyreğinde yine düşüş söz konusu.

Firmadan yapılan açıklamaya göre, yılın ilk  çeyreğinde elde edilen gelir 832 milyon dolar oldu ve yıl bazında yüzde 19, çeyrek bazda da yüzde 13 düşüş kaydedildi. Faaliyet zararı 55 milyon dolar, net zarar da 96 milyon dolar olarak gerçekleşti. Son dönemde zararın sürekli yükseldiği görülüyor.

Firmanın Bilişim ve Grafik bölümü, bilgisayar pazarındaki daralma nedeniyle yüzde 2 gelir kaybı yaşarken, 70 milyon dolar zarar etti. İşletme ve Yarı Özel Yonga bölümü de yüzde 25 gelir kaybı yaşadı ancak 16 milyon dolar faaliyet karı elde etmeyi başardı.

AMD’nin bu yıl en büyük silahı şüphesiz Polaris grafik mimarisi olacak. Masaüstü ekran kartlarının yanında, mobil ekran kartlarının da Apple gibi müşterilerle önemli satış rakamlarına ulaşması bekleniyor. Ayrıca yeni Nintendo NX konsolu ile birlikte PS 4 ve Xbox One için daha güncel versiyon ihtimali de AMD’nin elini güçlendirecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3800 kez okundu.
16 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd q1 2016 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim