Anlık Bildirim

ASELSAN 200 milyon dolarlık radarı 26.5 milyon dolara üretecek

ASELSAN, su üstü ve alçak irtifa hava radarı üretimi için çalışmalara başladı. İhtiyacımız olan 25 adet radarın ithalatı için 200 milyon dolar ödemek yerine 26.5 milyon dolara üretimini yapacağız.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, 2018 Merkezi Bütçe ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmeleri sırasında açıklamalarda bulundu. Canikli terörle mücadeleye ayrılan kaynağa ve finansal planlara değindi.

Bakan Nurettin Canikli, ASELSAN’ın su üstü ve alçak irtifa hava arama radarı üretimi için çalışmalara başladığını duyurdu. Türkiye’nin 25 adet hava arama radarına ihtiyacı bulunuyor.

Normalde yurt dışından temin etmek için 25 tanesine 200 milyon dolar ödeme yapmamız gerekiyor. Yerli imkanlarla geliştirilecek radarların tanesi 1.2 milyon dolara, toplamı 26.5 milyon dolara üretilecek. Bu sayede 173.5 milyon dolarlık tasarruf sağlanacak.

Fırtına’ya yüzde 100 yerli motor

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun geliştirdiği Fırtına obüslerinde Alman menşeli MT motorlarının kullanıldığını anlatan Canikli, bu motorların yüzde 100 yerli yapılması için çalışmaların başladığını açıkladı. Fırtına’nın ihracı için Azerbaycan ve Suudi Arabistan’la sözleşmeler imzalandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7632 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli radar, aselsan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim