Anlık Bildirim

Amazon Appstore nihayet Türkiye'de yayına başlıyor

Amazon Appstore nihayet Türkiye'de yayına başlıyor

Android işletim sisteminin açık kaynak olması sayesinde resmi uygulama mağazası olan Play Store haricinde sayısı yüzü geçen alternatif uygulama mağazaları ortaya çıktı. Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren bu alternatif mağazalar arasında en popüleri ise Amazon Appstore.

Alternatif uygulama mağazaları özellikle güvenlik açısından risk taşıyor ve sahiplerinin bu konuya önemli yatırımlar yapması gerekiyor. Amazon ise Google'ın gösterdiği hassasiyet kadar kendi mağazasına önem veriyor ve güvenlik konusunda müşterilerini hayal kırıklığına uğratmamaya çalışıyor.

Amazon yaptığı duyuruda 41 ülke olan faaliyet alanını yeni açılım ile toplamda 236 ülke ve bölgeye çıkardığını duyurdu. Türkiye'nin de yer aldığı yeni ülkeler arasında Suudi Arabistan, Lübnan, Türkmenistan gibi örnekler mevcut.

Ülkemizde bugüne kadar Play Store için uygulama geliştiren Android yazılımcıları için yeni bir alan daha açılmış oldu. İstisnalar hariç geliştiriciler uygulamalarını tüm ülkelere yayımlayabilecek. Ayrıca Amazon'un sık sık özel indirimler ve promosyonlarından da kullanıcılar yararlanabilecek.  

Amazon Appstore şimdilik Play Store üzerinde yer almıyor ve APK dosyasını harici olarak kurmak gerekiyor. Ancak denemelerimizde Appstore uygulamasının İtalyanca olarak kurulduğunu fark ettik. Bunun haricinde Amazon hesabınızla tüm uygulamalara erişebilirsiniz. 



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3596 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim