Anlık Bildirim

AnTuTu'ya göre benchmark manipülasyonu Asya'da vahim boyutlarda

AnTuTu'ya göre benchmark manipülasyonu Asya'da vahim boyutlarda

Samsung'un Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 modellerinde yaptığı benchmark manipülasyonu bir anda teknoloji gündemine bomba gibi düşmüştü. Ancak sadece Samsung değil, diğer pek çok Android cihaz üreticisinin de manipülasyon yaptığı dile getirilirken aslında olayın boyutlarının sanılandan daha büyük olduğu anlaşıldı.

X Benchmark adlı yeni bir test uygulamasını lanse eden AnTuTu, benchmark manipülasyonu tekniğinin aslında yasal olduğunu ancak tüketiciyi yanıltma konusunda asla taviz verilecek bir durum olmadığını dile getirdi. 

AnTuTu'nun açıklamasına göre benchmark manipülasyonu Asya ülkelerinde daha vahim bir hale gelmiş durumda. Skorların oynanmasından ziyade markasız Çinli tabletlerin donanım değerlerini olduğundan farklı gösterme çabası içerisinde olduğu ifade ediliyor. Örneğin olduğundan daha yüksek gösterilen RAM değeri veya işlemci hızları, ülkede iPad gibi önemli rakipler karşısında tüketiciye de ilgi çekici geliyor. 

AnTuTu test süreçlerinde tamamen tarafsız olduklarını ve yaşanan manipülasyon olaylarından dolayı üzgün olduklarını belirtirken, tüketicileri dikkat etmeleri konusunda da uyarıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1256 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim