Anlık Bildirim

Analiz : Akıllı telefonlarda kullanıcılar zamanlarının yüzde 32'sini oyuna harcıyor

Analiz : Akıllı telefonlarda kullanıcılar zamanlarının yüzde 32'sini oyuna harcıyor


İlk dönemlerde temel uygulama desteği sunan akıllı telefonlar, günümüzde ofis aktivitelerinden, oyunlara kadar geniş bir yelpazede kullanıcı ihtiyaçlarına cevap vermeye başladı. Bu bakımdan kullanıcıların akıllı telefonlarında geçirdiği zaman da artmaya başladı.

Flurry tarafından ağına dahil olan cihazlar üzerinde yapılan beş yıllık bir araştırma, ABD'de kullanıcıların akıllı telefonlarda hangi uygulamaya ne kadar vakit harcadığını masaya yatırdı.

Araştırmaya göre kullanıcılar zamanlarının yüzde 80'ini uygulamalara ayırırken, yüzde 20'sini ise webe ayırıyor. Bir kullanıcı akıllı telefonu ile ortalama 2 saat 38 dakika zaman harcıyor. 

Uygulama açısından kullanıcılar zamanlarının yüzde 32'sini oyunlara, yüzde 18'ini Facebook'a, yüzde 8'ini eğlenceye ayırıyor. Web açısından ise Safari'ye yüzde 12, Android tarayıcısına yüzde 4, Opera Mini'ye ise yüzde 2 oranında zaman ayrılıyor.

Akıllı telefonlarda web sitelerinin artık mobil uygulamalar ile hemen hemen aynı arayüze sahip olmasına rağmen, nispeten daha yavaş olması kullanıcıları sitelerin mobil uygulamalarına yönlenmesine neden oluyor.

Bir kullanıcının cihazında günlük olarak açtığı ortalama uygulama sayısı ise geçen yıl son çeyrekte 7.9'a ulaşmış durumda. Aynı dönemde araştırma yapılan bir cihaza önceki yıla göre yüzde 37 oranında yeni uygulama kurulurken, yüzde 63 oranında aynı uygulamaların bulunduğu tespit edilmiş.

Flurry, rakamların her geçen yıl daha da artacağını ve artık uygulama dünyasının çok önemli bir hale geldiğini belirtiyor. Araştırmada dikkat çekenler ise kullanıcıların günde yaklaşık 31 dakikasını oyunlar ile haşır neşir olarak geçirmesi, Facebook'un da günlük olarak 30 dakikanın ayrıldığı temel bir uygulama haline gelmesi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim