Anlık Bildirim

Analiz : Android geliştiricileri projelerini daha çabuk bitiriyor

Analiz : Android geliştiricileri projelerini daha çabuk bitiriyor

Mobil uygulama mağazalarının yüksek gelirler elde etmesiyle, uygulama geliştirme ve geliştiriciyi teşvik etme konularında firmaların yatırımları da artmaya başladı. Analizler yapılan yatırımların meyvelerini vermeye başladığını gösteriyor.

Evans Data tarafından yapılan yeni bir analize göre Android geliştiricileri diğer platformlara kıyasla daha hızlı uygulama geliştiriyor. Geliştiricilerin yüzde 40'ı bir ay içerisinde Android için projelerini tamamladığını belirtirken, bu oran iOS'da yüzde 36, Windows Phone'da ise yüzde 34.

Geliştiricilerin yüzde 72'si tüm ekran boyutları için uygulamalarını optimize etmeye çalıştıklarını belirtiyor. Tablet kategorisinde Android geliştiricilerinin yüzde 84'ü tabletleri hedeflerken, iOS geliştiricilerinin yüzde 62'si, Windows geliştiricilerinin yüzde 52'si tabletleri hedefliyor.

İki yıl önce olmasına rağmen halen kullanılan BlackBerry PlayBook tabletleri geliştiricilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Ankete katılanların yüzde 30'u PlayBook için uygulama geliştirme fırsatı aradıklarını belirtiyor.

Analizde Android işletim sisteminin geliştirici ilgisini daha fazla çekmeye başladığını belirtiyor. Ancak farklı sürümlerin mevcut olması halen bir dezavantaj olarak görülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim