Anlık Bildirim

Analiz : En popüler 10 Android cihazından 8'i Samsung'un

Analiz : En popüler 10 Android cihazından 8'i Samsung'un

Galaxy serisi ile Android macerasına başlayan Samsung, hem mobil sektörde lider firmalardan birisi haline geldi hem de Android dünyasına büyük ivme kazandırdı. Google arama sonuçlarında bile Galaxy eğiliminin Android eğilimine yetiştiği ve artık Samsung'un cihazlarında Android işletim sisteminden ziyade Galaxy ifadesini ön plana çıkarmaya başladığı şeklinde bilgiler geliyor.

Satış istatistiklerinde de Samsung cihazlarının ezici bir üstünlüğü göze çarpıyor. Localytics tarafından yapılan bir analize göre, pazarda satışta olan en iyi 10 Android cihazından sekizi Samsung'a ait. İlk altı sıranın ise tamamı Samsung'a ait.

Galaxy S3, Galaxy Note II, Galaxy SII, Galaxy Ace, Galaxy Y ve Galaxy Note modelleri ilk altı sırayı paylaşıyor. Listede kalan iki sıra ise Kindle Fire ve Motorola Droid Razr modellerine ait. Galaxy S3 yüzde 9.2 pazar payına sahipken, Galaxy SII yüzde 8.2 pazar payı elde etmiş. Galaxy Ace yüzde 3, Galaxy Note yüzde 2.6, Galaxy Note II modeli yüzde 2 şeklinde sıralanıyor.

Tablet sözkonusu olduğunda ise Samsung liderliği Kindle Fire modeline kaptırıyor ve Galaxy Tab 2 7.0 ile ikinciliğe yerleşiyor.

Toplam oranlara bakıldığında Samsung'un bu 8 cihazından yüzde 29.6'lık bir pay elde ettiği görülüyor. Dünya çapında ise Ocak ayında Samsung'un Android cihaz pazarından yüzde 47'lik bir pay kaptığı belirtiliyor.

Samsung'un ilk 10'daki bu ağırlığı Nexus 7, HTC One X+, Nexus 4 gibi modelleri liste dışına iterken, ilk 20 sıralamasında bu modellerin yer aldığı dile getiriliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1879 kez okundu.
33 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung galaxy note, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim