Anlık Bildirim

Analiz : Gentlemen oyunu Android'de 50 bin kez korsan indirildi

Analiz : Gentlemen oyunu Android'de 50 bin kez korsan indirildi

Akıllı telefon ve tablet ekosisteminde hakimiyetini her geçen gün biraz daha artıran Android işletim sisteminin ve geliştiricilerinin en büyük sorunlarından birisi, giderek artan yazılım korsanlığı. 

Google Play mağazasında ücretli olarak sunulan popüler oyun veya uygulamaların korsan versiyonlarına çok kolay erişilebiliyor. Uzmanlar güvenlik adına bu yolu kesinlikle önermese de, korsanlık artık geliştiricilerin gelirlerini etkileyecek kadar büyümüş durumda.

Kraliçe Viktorya dönemindeki düello geleneğini aynı ekranda iki kişilik mücadele haline getiren popüler Gentlemen! oyunu, iPad üzerinde 1100 kopya satarken, Android tarafında da 144 kopya sattı. 

Ancak geliştirici Lucky Frame, Android cihazlarına kurulu Gentlemen! sürümlerini araştırdığında tam 50 030 olduğunu görmüş. Bu da yaklaşık 50 bin kopyanın korsan şekilde elde edilerek cihazlara kurulduğunu gösteriyor. Kopyaların büyük çoğunluğu Çin'de ve sonrasında Rusya'da indirilmiş. 

Oyun normalde 5$ fiyat etiketine sahipken, indirimlerle zaman zaman 3$'a kadar iniyor. Geliştirici firma satışlardan memnunken, bu denli büyük bir korsan oranından tedirgin olmuş durumda. 

Çin'de pek çok akıllı telefon üreticisi lisanssız olarak Android işletim sistemi üzerine farklı arayüz ve sistemler koyup çok ucuz fiyatlara satışa sunuyor. Play mağazası olmadığı için de kullanıcı doğrudan korsan uygulama mağazalarına yöneliyor. Android platformundaki korsanlık oranının App Store'a göre 10 kat daha fazla olduğu belirtiliyor. 

Manzaraya bakıldığında Google'ın korsanlık konusunda alması gereken çok yol var ve hepsinden önemlisi gelir açısından App Store'la yarışması için geliştiricilerin haklarını koruması şart. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1334 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim