Anlık Bildirim

Analiz : Mobil oyunlar yükselişte el konsolları düşüşte

Analiz : Mobil oyunlar yükselişte el konsolları düşüşte

Mobil oyun sektörünün artık kendi ekonomisini oluşturduğunu ve içerisinden milyarder firmalar çıkardığını hepimiz biliyoruz. El konsollarına da olumsuz etki yapan mobil oyunlar için malumun ilanı şeklinde bir analiz yayımlandı.

IDC tarafından yapılan analize göre mobil oyunlar yükselişini sürdürürken el konsolları ile gerilemeye devam ediyor. Analiz farklı konuları masaya yatırmış.

Analizde Android işletim sisteminin toplam payı yüzde 75'e yaklaşırken, yıl bazında yüzde 8.4 artış sözkonusu. iOS ise pazarda yıl bazında yüzde 1.9 düşüş yaşadı. Konsol tarafında ise hem Sony hem de Nintendo tüm el konsollarında yıl bazında yüzde 27 civarında gerileme yaşadı. 

Uygulama mağazalarında ise App Store indirme rakamı açısından gerilerken Google Play ilerleme yaşadı. Kullanıcıların harcadığı para açısından App Store düz bir çizgi izlerken Google Play ise yükselişte. 

Oyun gelirleri açısından ise iOS açık ara lider. Ancak iOS ve Android yüzde 70 civarında yıllık artış yakaladı. El konsollarının geliri ise yüzde 28 civarında düşüş yaşadı.

Asya-Pasifik bölgesinde iOS oyunlarına büyük ilgi olduğu görülüyor ve bu ilgi artış göstermiş. Aynı bölge Android oyunlarına da büyük ilgi gösterse de sadece Doğu Avrupa'daki ilgi yükselişe geçmiş. 

Mobil platformlarda Clash of Clans, Candy Crush Saga ve Puzzle&Dragons farklı sıralamada olsa da en çok kazandıran üç oyun. El konsollarında ise Pokemon X/Y, Youkai Watch, Kirby : Triple Deluxe en çok kazandıran üç oyun. Analiz mobil oyunların yükselişine devam edeceğini öngörüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
638 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim