Anlık Bildirim

Analiz : Uygulama indirme sayısı bu yıl 102 milyarı geçecek, yüzde 91'i ücretsizlerden oluşacak

Analiz : Uygulama indirme sayısı bu yıl 102 milyarı geçecek, yüzde 91'i ücretsizlerden oluşacak

Mobil cihazların her geçen gün daha fazla kullanım alanı bulması nedeniyle uygulamalara olan talep de artmaya başladı. Artık milyar seviyeleri konuşulurken, önümüzdeki yıllarda da artış katlanarak devam edecek. 

Gartner tarafından yapılan analize göre yıl sonunda toplam uygulama indirme sayısı 102 milyara ulaşacak. Bunun yüzde 91'i ise ücretsiz uygulamalardan oluşacak. Uygulama sayısı ile doğru orantılı olarak ücretsiz uygulamalara olan ilgi de artıyor.

Gelecek yıl uygulama indirme sayısı 138 milyar seviyesine ulaşacakken, yüzde 92 oranında ücretsiz uygulama hakimiyeti olacak. 2017 yılına geldiğimizde ise indirme sayısı iki kata çıkacak. Toplam sayı 268 milyar olurken, ücretsiz uygulama oranı ise yüzde 94.5'e çıkacak.

Ücretsiz uygulamalarda iç satın alımların artması sayesinde mobil uygulama gelirleri de büyük artış gösteriyor. Geçen yıl 18 milyar dolar olan toplam mobil uygulama ekonomisi yüzde 44 artarak bu yıl 26 milyar dolarak ulaşacak.

Bununla birlikte kullanıcı başı ortalama uygulama indirme sayısı düşüş gösteriyor. iOS kullanıcılarının günlük uygulama indirme sayısı bu yıl 4.9 iken 2017 yılında 3.9'a düşüyor. Android kullanıcılarının günlük uygulama indirme sayısı ise bu yıl 6.2 iken 2017 yılında 5.8 olarak gerçekleşiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim