Anlık Bildirim

Analiz : Windows Phone ekosistemi satışlarını artırıyor

Analiz : Windows Phone ekosistemi satışlarını artırıyor

Nokia'nın dönemsel durgunluk ve artan rekabet nedeniyle satışlarını artırmamasına karşın, lokomotifi konumunda olduğu Windows Phone ekosistemi yukarı doğru ivmesini korumayı başardı. 

Yılın ilk çeyrek analizlerine göre Windows Phone ekosistemi 13.3 milyon civarında akıllı telefon satışı yaptı. Önceki çeyrek bu rakam 11 milyon civarında iken artış ise yüzde 19 olarak kaydedildi. Pazar payı ise yüzde 3'te kaldı.

Nokia'nın 8.2 milyon cihaz satış tahmini düşünüldüğünde HTC, Samsung, Huawei firmalarının toplamda 5 milyon civarında bir satış rakamına imza attıkları anlaşılıyor. Ancak sadece Nokia'nın başarılı satışlar yapabildiği bir dönemde diğer firmaların bu denli başarılı olması bazı otoriteleri şüphe içerisinde bırakmış durumda. Bazı tahminler Huawei'nin bu rakama en büyük katkıyı yaptığı yönünde.

Microsoft'a karşın ilk çeyrekte mobil telefon pazarında önemli bir düşüş yaşandığı görülüyor. Android ekosistemi 187 milyon satış ile yüzde 1, Android tabanlı sistemler 53 milyon ile yüzde 1'in altında, Apple 43 milyon ile yüzde 14, cep telefonları da 127 milyon ile yüzde 24 düşüş kaydetti. Tüm mobil telefon pazarındaki düşüş ise 427 milyon satış ile yüzde 10 olarak gerçekleşti.

Analizde Windows Phone ekosisteminin 3.lükteki yerini artık garantilediği belirtiliyor. Bunun dışında Firefox OS gibi girişimlerin ve BlackBerry OS platformunun pazarda etkili olamadığı da vurgulanıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
696 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Android ve
2 etiket daha Windows Phone iPhone
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim