Anlık Bildirim

Google, Android 4.0 Ice Cream Sandwich için Play Hizmetleri desteğini sonlandırıyor

Android’in eski versiyonlarına verilen destek yavaş yavaş sonlanıyor. Google, bu hafta Android 4.0 Ice Cream Sandwich için Google Play Hizmetleri desteğini bitiriyor.
Android 4.0 Ice Cream Sandwich desteği bitiriyor Tam Boyutta Gör

İki milyardan fazla aylık aktif kullanıcısıyla oldukça büyüyen Google’un mobil işletim sistemi Android, eski versiyonlarına olan desteği yavaş yavaş sonlandırıyor. Google’un bugün ki duyurusuna göre Android 4.0 Ice Cream Sandwich için Google Play Hizmetleri desteği sonlandırılıyor. Yani bu sürümü kullanan telefonlara çok daha az (neredeyse hiç) uygulama güncellenmesi yayınlanacak.

Android 7.0 pastanın büyük dilimi

Android tarafında 7.0 Nougat versiyonu oldukça benimsenmiş ve en çok kullanıcı bu sürümde bulunuyor. Android 6.0 Marshmallow ve Android 8.0 Oreo ise Nougat’ı hemen arkasından takip ediyor. Diğer eski sürümler her geçen gün paylarında düşüş yaşıyorlar. Ice Cream Sandwich versiyonu da oldukça az kullanılıyordu. Android geliştiriciler bloğunda da duyurulduğu üzere API 14 ve 15 desteği sonlandırılacak. Geliştiricilerin minimum API olarak 16 seçmeleri sağlanacak. Dolayısıyla Android 4.0 Ice Cream Sandwich kullanan telefonların uygulama güncelleme desteği bitiyor.

Android Ice Cream Sandwich duyuralı neredeyse 7 yıl oldu. Haliyle ömrünün sonuna gelen versiyonu yalnızca cihazların %0.3’ü kullanıyordu. Hatta büyük bir çoğunluğu günlük kullanılan cihazlar da değiller. Android sürümlerinin Ekim 2018 tarihli kullanım oranlarını aşağıdaki grafik üzerinden inceleyebilirsiniz.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich desteği bitiriyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10291 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, google play ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim