Anlık Bildirim

Android 4.0 ICS işletim sistemli Galaxy Nexus, karşınızda

Bu sabah yerel saat ile 05:00'da başlayan etkinlikte Google ve Samsung işbirliğiyle hazırlanan Android işletim sistemli Galaxy Nexus resmen tanıtıldı. Telefon resmi olarak tanıtılmadan önce Nexus Prime, Google Nexus gibi isimlerde gündemdeydi fakat artık telefonun kendisi gibi adı da kesinleşmiş oldu.

Galaxy Nexus'u önemli ve özel kılan nedir?

Öncelikle Google ve Samsung ortak yapımı olan Galaxy Nexus, Android işletim sisteminin en yeni sürümü olan 4.0 kod numaralı Ice Cream Sandwich'e sahip olan dünyanın ilk telefonu olarak dikkatleri üzerine topladı. Android 4.0'ın referans telefonu olarak ta kabul edilen Galaxy Nexus, buna ek olarak sahip olduğu üst düzey teknik detaylarıyla pazarın en güçlü telefonlarının başında yer alacak gibi görünüyor.

Telefonun teknik özelliklerine geçmeden önce tasarımı hakkında bilgi vermek gerekirse; 4.65 inç boyutlu ekranıyla pazardaki en büyük boyutlu ekrana sahip telefonlardan olacağını söyleyebiliriz. Super Amoled HD teknolojisine sahip olan telefon kullanıcılara 1280x720 çözünürlüğü 16:9 oranında sunuyor. Ayrıca ekranın kontrast değeri de 100.000:1 olarak belirtildi.Bu boyutta bir ekrana sahip olmasına rağmen gerek 4.29 mm'lik çerçeve boyutu gerekse 8.94 mm'lik kalınlığıyla, kullanım ve taşıma sırasında zorluk çıkartmayacaktır. Ayrıca telefonun plastik kasa tasarımı da Galaxy Nexus'a 135 gram civarında bir ağırlığa sahip olma imkanı tanıyor. Telefonda fiziksel tuş olarak ses kontrol butonları ve güç düğmesi görünüyor.

Huzurlarınızda Galaxy Nexus
 

Galaxy Nexus'ta şu ana kadar bütün Android işletim sistemli telefonlarda fiziksel veya kapasitif yapıda yer alan Menü, Ana ekrana dönüş ve geri tuşları yer almayacak. Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemiyle birlikte bu tuşları dokunmatik ekran ile bütünleşik olarak kullanıcılara sunulacak ki bu da fiziksel tuşların kapladığı alanı ekrana ayırıp telefonun yüksekliği konusunda tasarruf sağlayacaktır.

Huzurlarınızda Galaxy Nexus

Not: Görsel Engadget'a aittir.

Telefonun tasarımının ardından diğer özelliklere bakacak olursak; Galaxy Nexus'ta 1.2 Ghz işlem hızına sahip çift çekirdekli işlemci, 1 GB'lık sistem belleği, 16/32 GB'lık 2 farklı dahili depolama alanı, arka kısımda 5mp, ön kısımda 1.3 mp kamera gibi özellikler yer alacak. Galaxy Nexus'ta satılacağı bölgeye göre HSPA+ ve LTE desteği olacak. Telefonun diğer teknik detayları arasında NFC, GPS, WiFi 802.11a/b/g/n, Bluetooth 3.0 gibi kablosuz iletişim özelliklerine ek olarak veri aktarımı ve sarj işlemi için MicroUSB girişi yer alıyor. Telefonun güç ihtiyacıysa 1750 mAh'lik batarya ile karşılanacak.

Google ve Samsung'un resmi lansmanını yaptığı dünyanın ilk Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemli telefonu Galaxy Nexus ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktıkça sizlere aktaracağız.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
39243 kez okundu.
91 kişi, toplam 112 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, Samsung ve nexus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim