Anlık Bildirim

Android 6.0 ilk kez yüzde 10 barajını geçti

Yaklaşık 8 aydır kayda değer bir sıçrama yapamayan Android 6.0 işletim sistemi, geçen ay itibariyle döneme bağlı olarak büyük bir hareketlilik yaşamaya başladı.

Kullanıma sunulduğu günden bu yana hitap ettiği alan çok kısıtlı kalan ve tek haneli benimsenme oranlarını bir türlü geçemeyen Android 6.0 Marhsmallow işletim sisteminde son 2 aydır kıpırdanma yaşanıyor. Sürüm artık 10’lar kulübünde.

İlk kez geçen ay yüzde 5 kullanım oranını geride bırakan sürüm, şimdi de yüzde 10 barajını geçmiş durumda. Özellikle üreticilerin bahar döneminde hareketli olması ve yeni modeller piyasaya sürmesi, bu artışta büyük rol oynuyor.

Android 6.0 işletim sistemi en çok kendisinden önceki 2 sürümün paylarından yemiş durumda. Android 4.4 KitKat sürümü yüzde 0.9 azalarak 31.6 seviyesine gerilerken, Jelly Bean sürümleri de yüzde 1.2 kaybederek yüzde 18.9 olarak gerçekleşmiş.

Google’ın Android N sürümünü yaz aylarında kullanıma sunması ile Android 6.0 sürümünün hızını kaybetmesi bekleniyordu ancak aksine sonbahar aylarına kadar yeni bir sürüm gelmeyecek. Bu bakımdan Android 6.0 sürümünün yüzde 20 barajını geçmesi çok olası görünüyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5177 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, android 6.0 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim