Anlık Bildirim

Android 7.0 önizleme sürümünün kod adı belli oldu!

Baş harfleri alfabetik sırayla seçilen Android sürümleri, her yeni güncellemede farklı bir tatlı adıyla anılıyor. Geliştirici uzunca bir süredir devam ettirdiği geleneği 7.0 sürümüyle de sürdürecek.
New York Cheesecake
Android 7.0 N sürümü sürpriz bir şekilde beklenenden önce ortaya çıktı. Yeni versiyonun ön izleme sürümü Google'ın yazılım desteği sunduğu bazı cihazlar için yayınlanırken gelecek özelliklerin bir çoğu da ortaya çıkmaya devam ediyor. Android 7.0 sürümüne verilecek isim ise hala gizliğini koruyor.

Kısa bir süre önce Android Açık Kaynak Kod Projesi'ndeki dosya isimleri yeni sürümün kod adını gün yüzüne çıkardı. Yeni sürüm dosyalarda Android 7.0 New York Cheesecake (NYC) adıyla anılıyor, ancak bu adın final surumune ait olmadığını ve ön izleme sürümüne kod adı olarak koyulduğunu hatırlatalım. Ayrıca belirtmek gerekirse daha önce KitKat (Key Lime Pie), Lollipop (Lemon Meringue Pie), ve Marshmallow (Macadamia Nut Cookie) sürümleri de farklı kod adlarıyla birlikte anılmıştı. Nihai sürümde ise yeni versiyonlara bugünkü isimleri verilmişti.

Android 7.0 NYC'in son sürümünde Nutella veya Nougat ( Koz Helvası) isimlerinden birisiyle gelmesi muhtemelen gözüküyor. Daha önce Kitkat sürümüyle markalaşmış bir ismi kullanan Google, Nutella ile bu durumu tekrarlar mı merak konusu. Diğer açıdan Nugat (Koz Helvası) da iyi bir alternatif. Tarihi ülkemiz topraklarına kadar dayanan bu tatlının tercih edilmeme sebebi ise dünya genelinde Nutella kadar popüler olmaması olabilir. Bakalım Google son sürümdeki seçimini hangi isimden yana kullanacak?
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8169 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, android 7.0 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim