Anlık Bildirim

Android N sürümünün numarası Samsung tarafından sızdırıldı

Mayıs ayında resmi olarak kullanıma sunulması beklenen Android N sürümünün hangi numarayı taşıyacağı bilinmiyor ancak resmi destek sayfalarında ilk işaretler gelmeye başladı.

Zaman zaman, üreticilerin resmi destek sayfalarında henüz açıklanmamış bazı bilgilere rastlamak mümkün oluyor. Samsung’un çoklu pencere özelliğine ait güncellenmiş yazılım destek sayfasında, Android N sürümünün numarası ortaya çıktı.

Yazılımın güncel sürümünün bilgilerinde, Android N(7.0) şeklinde bir ibareye rastlanıyor. Yani yeni Android sürümünü 7.0 numarası altında görebiliriz. Elbette isimlendirme olarak ne kullanılacak şimdilik buna dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Bir dönem Android 4.0, 4.2, 4.4 gibi yakın sürüm numaraları ile yola devam eden Google, Lollipop sürümü sonrasında stratejisini biraz değiştirdi. Ekosisteme en büyük değişikliklerden birisini getiren Lollipop ile 5.0 numarasını kullanan Google, daha sonra da 6.0 numarasına geçiş yaptı. Android N sürümünün 7.0 numarasını kullanmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

Android N sürümünde bildirim çubuğu tasarımında özelleştirmeler, bildirimler üzerinden hızlı cevaplayabilme, agresif Doze güç tasarruf modu, Ayarlar menüsünde sol üst menü çubuğu, bölünmüş pencere, gece modu gibi belli başlı özellikler yer alıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6083 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, android n ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim