Anlık Bildirim

Android P, uygulamaların ağ etkinliklerini izlemesini kısıtlayacak

Android işletim sisteminin gelecek sürümü Android P, ağ etkinliklerini izleyen ve raporlayan uygulamaların erişimlerini kısıtlayarak kullanıcıların gizliliğini arttıracacağı açıklandı.
Şimdilik Android P olarak adlandırılan, Android işletim sisteminin gelecek sürümünde, uygulamaların işletim sisteminin ağ etkinliklerine erişmeleri ve izlemeleri kısıtlanacak. Proje geliştiricileri bu kararı işletim sisteminin gizliliğini iyileştirmek ve kullanıcı tarafından yüklenen uygulamaların amaçları dışında, ağ etkinliklerini izlemelerini önlemek için aldıklarını belirtiyorlar.

Verilere erişim isteyen uygulamalar kod denetiminden geçecek

Android işletim sisteminde şu anda, uygulamalar basit bir izin isteyerek ağ verilerine erişebildiği ve çoğu kullanıcının bunun ne anlama geldiğini bilmediği ifade ediliyor. Örneğin kullanıcının ağ verilerine erişim iznini alan bir uygulama, kullanıcının ağ etkinliklerini izleyerek çeşitli bilgilerini alabilmesi ve bunları reklamverenlere satmak için kaydedebilmesi mümkün.
Android mühendisleri ileriye dönük olarak yalnızca VPN uyuglamalarının bu verilere erişmesine izin verileceğini ve bu bilgilere ihtiyaç duyan diğer uygulamaların ise bir kod denetiminden geçirilmesi gerektiğini berlirtiyorlar. Ayrıca bu güncellemenin, yaklaşan Android P işletim sistemine yapılan en son güvenlik odaklı iyileştirme olduğu açıklandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim