Anlık Bildirim

Android Pie kullanım oranı hala %0.1'in altında

Google, her ay olduğu gibi bu ayda da Android kullanım oranları ile ilgili istatistikleri yayınladı. Yayınlanan verilere göre Android Pie çalıştıran cihaz sayısı hala %0.1'in altında.
Google, her ay olduğu gibi bu ayda da Android sürümlerinin güncel kullanım oranlarını açıkladı. Arama devi tarafından yayınlanan son istatistikler Android Pie kullanımının şaşırtıcı bir şekilde hala %0.1'in altında olduğunu gösteriyor.
Arama devi Android Pie'ın final versiyonunu Ağustos ayında yayınlamıştı. Mobil işletim sisteminin son sürümü her zaman olduğu gibi öncelikli olarak Pixel telefonlara sunuldu. Ardından ise Essential PH-1, Nokia 7 Plus ve OnePlus 6 modellerine dağıtıldı. Güncelleme birkaç cihaz için yayınlanmış olmasına rağmen kullanım oranı hala %01'in altında.

En çok kullanılan sürüm Android Nougat

En son istatistiklere bakıldığında en büyük sıçramayı Android Oreo'nun yaptığı görülüyor. İki hafta öncesine göre Android 8.0 kullanımı %11.4'den %13.4'e yükseldi. Android 8.1 kullanıcıları ise %3.2'den %5.8'e çıktı. Toplamda Android Oreo kullanım oranı %19.2'ye ulaşmış durumda.
Düşüşe rağmen, Android Nougat hala %29.3 ile listenin tepesinde yer alıyor. İkinci en popüler sürüm ise %21.6'lık payla Android Marshmallow. Azalma eğilimi gösteren Android Lollipop şu anda Android cihazların  %18.3'ünde çalışıyor. Android KitKat kullanımı ise %7.8 seviyesinde.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8645 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, cep telefonu ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim