Anlık Bildirim

Android TV televizyonlara girmeye hazır

Android TV televizyonlara girmeye hazır

Uzun süre Google TV platformu ile set üstü TV kutuları ve akıllı televizyon setleri içerisinde yer alarak pazarda Apple TV'nin rakibi olmak isteyen Google, konseptini değiştirerek yeni bir anlayışla yeniden şansını deniyor. 

I/O 2014 konferansında lanse edilen Android TV, yine üretici ortakların set üstü TV kutularında veya akıllı televizyonlarında yer alarak kullanıcıya zengin bir fonksiyonellik sunacak. 

Önceki nesle göre daha akıcı bir arayüz ve televizyona göre optimize edilmiş uygulamalar sunacak olan Android TV, video ve müzik akışlarının yanısıra ekranı akıllı telefonlara yansıtma ve çoklu oyuncu destekli oyun oynayabilme imkanını da barındıracak.

İlk ürünlerin piyasaya çıktığı dönemde Netflix ve TED gibi pek çok video izleme platformu işletim sisteminde yerini almış olacak. Google içerik açısından eksiklik hissettirmek istemiyor. Ayrıca kullanıcılar fotoğraflarını veya müziklerini Google Cast üzerinden televizyonlara aktarabilecekler.

Android TV uygulamaları ise televizyon ekranına göre optimize edilecek ve her uygulamanın sol tarafında kolay erişim için parlak bir navigasyon sekmesi mevcut olacak. Bu noktada oyunlar ön plana çıkıyor.

Kullanıcılar bağımsız bir kontrolcü kullanarak veya mobil cihazlarını kontrolcü olarak kullanarak Google Play oyunlarını çok oyunculu olarak oynayabilecek. Google bu özellik ile Android TV platformunun büyük ilgi göreceğini düşünüyor. Google platformu için Play TV Store adında bir uygulama mağazası da sonbahar döneminde faaliyete geçecek.

Android TV platformuna Sony, Sharp, TP Vision ve Philips markaları televizyonları içerisinde yer vermeyi planlarken, Asus ve Razer ise set üstü kutular olarak piyasaya sürecek. İlk ürünlerin sonbahar döneminde piyasada olması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1828 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android tv, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim