Uygulama mağazası rakamsal bazda App Store'u geride bırakan Android, bununla birlikte gelir elde etme ve geliştiricilere dağıtma konusunda rakibinin oldukça gerisinde. Ancak ekosistemin sürekli gelişmesi aradaki farkın gelecekte kapanacağını gösteriyor.
ABI Research tarafından yapılan analize göre yıl sonunda Android akıllı telefonlar için geliştirilen uygulama gelirleri ikiye katlanarak 6.8 milyar dolara ulaşacak. Bununla birlikte iOS gelirlerine göre Android yüzde 60 civarında kalacak. Sonraki 12 ayda ise bu oranın yüzde 66'ya yükselmesi bekleniyor. Satılan her 3 Android akıllı telefona karşılık bir iPhone satılması oranların büyümesinde etkili oluyor.
Analize tablet uygulama gelirleri dahil edilmemiş. Tahminler tüm platformlarla birlikte hesap edildiğinde, Google Play gelirlerinin App Store gelirlerinin yarısına denk geleceğini gösteriyor. Ancak Play mağazasının yükselişine devam edeceği belirtiliyor.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı
kullanarak görüntüleyin:

Türkiyede gelmez malsesef gelse bile 1,2m den aşağı sattırmazlar. Bize ucuz araba haram çünkü [resim]
Hafif araç çitlenbik gibi, ne yalan söyleyeyim araç çok hoşuma gitti, şehir içinde ideal bir araç
bence pastadan ciddi bir pay alabilir
hiç fena değil
evin 2. arabası olur