Anlık Bildirim

Android dünyasının lideri Samsung Galaxy S7 Edge

Strategy Analytics tarafından yapılan son analize göre, yılın ilk yarısına baktığımızda Android ekosisteminin en çok satan akıllı telefonu Samsung Galaxy S7 Edge oldu.

Samsung, akıllı telefon pazarına ilk kez kavisli ekrana sahip bir akıllı telefon yani Galaxy Note Edge modelini sunduğu zaman, ilgi konusunda ciddi şüpheler vardı ve stoklar da sınırlı tutulmuştu. Ne var ki, ilgi beklenenden yüksek oldu ve stoklar yetersiz kaldı. O günden sonra Samsung, tüketicilerin kavisli ekranlara ne kadar heyecan duyduğunu gördü ve Edge modeli artık bir seri haline geldi.

Samsung, Galaxy Note 7 modeli ile kavisli tasarımı artık standart hale getirdi. Haliyle düz ekranlı bir modele göre fiyatı da yüksek olacak. Peki Samsung, tüketiciyi nasıl dinledi ve kavisli tasarımı benimseme kararı aldı? Sorunun cevabı son yapılan analizlerde.

Strategy Analytics tarafından yapılan son analize göre, yılın ilk yarısında Android ekosisteminin lider telefonu Galaxy S7 Edge oldu. Biraz daha yüksek fiyattan pazara giriş yapmasına rağmen, model toplamda 13.3 milyon adet sattı. Bu da, tüketici ilgisinin kavisli ekranlar üzerinde de yoğunlaştığını gösteriyor.

Ekosistemin ikincisi ise sürpriz bir şekilde geçen senenin Galaxy J2 modeli olmuş. Bilindiği üzere Galaxy J2 2016 modeli bu yıl piyasaya çıkmıştı. Uzun bir süredir raflarda olan Galaxy J2, toplamda 13 milyon adet satmış. Galaxy S7 ise 11.8 milyon adet ile üçüncü sırayı almış. Üç model toplamda 38 milyon adet satmış oluyor. Toplam pazar payı ise yüzde 6.6.

Samsung’un haricinde Huawei P9, Oppo R9 ve Vivo X7 modellerinin de iyi bir performans sergilediği ifade ediliyor ancak bunlar listeye dahil edilmemiş. Yıl genelindeki listelerde de muhtemelen sıralama değişmeyecektir zira bu modeller halen büyük ilgi görüyor. Galaxy Note 7 ve LG V20 gibi modeller ise, bu yıl için konuşmak gerekirse yaklaşık 4 aylık bir süre içerisinde satışta kalacak. Bu bakımdan etkisi sınırlı olacaktır.

Yılın ilk yarısında, Android ekosisteminde toplamda 577 milyon telefon satılmış. Yıl bazında yüzde 5 civarında bir artış söz konusu. Bu rakamın yaklaşık 250 milyonu pazarın ilk 5 sırasındaki isimler yani Samsung, Huawei, Oppo ve Vivo’dan geliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7554 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s7 edge ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim