Anlık Bildirim

Android'in kurucusundan amiral gemisi katili telefon: Essential Phone

Andy Rubin'in şirketi Essential tarafından geliştirilen premium akıllı telefon duyuruldu. Tasarımı ve özellikleriyle adından çokça söz ettirecek Essential Phone'un tüm detayları haberimizde.
Android'in kurucusu nihayet üzerinde çalıştığı yeni akıllı telefonu ortaya çıkardı. Andy Rubin, Salı günü aylar süren bekleyişin ardından yeni şirketi Essential'ın ilk akıllı telefonunu duyurdu. İlginç özelliklere sahip Android cihaz, Apple ve Samsung'un en iyi akıllı telefonlarına kafa tutmayı hedefliyor.
Üst düzey Essential Phone'un (Essential PH-1) fotoğraflarına baktığımızda gördüğümüz ilk şey, neredeyse tüm ön paneli kaplayan çerçevesiz ekran. Öyle ki kenarlara çok yakın ve hatta selfie kamerasının etrafını bile çevrelemiş. Bu açıdan Galaxy S8'den bir adım ileriye geçmeyi başardığı ortada.
Bir diğer dikkat çekici özellik ise modüler olması. Cihazın arka kısmında, telefonla birlikte sipariş verilebilecek 360 derecelik bir kamera da dahil olmak üzere çeşitli aksesuarları takmanıza olanak tanıyan manyetik konektörler var. 

Titanyum ve seramik gövde, Snapdragon 835

Qualcomm Snapdragon 835 ve 4GB RAM'den güç alan Essential Phone, 128GB dahili belleğe sahip. Titanyum ve seramik gövdeli cihaz parlak siyah, mat koyu gri, parlak beyaz ve bronz kenarlı parlak yeşil olmak üzere 4 farklı renk seçeneğiyle geliyor. Ayrıca telefonun 3.040 mAh kapasiteli hızlı şarj destekli bir pil ve parmak izi sensörü içerdiğini ekleyelim.
Cihazda iPhone 7 Plus'ın 5.5 inçlik ekranına kıyasla daha büyük 5.7 inç büyüklüğünde bir ekran var. Şirket, Apple'ın yolundan giderek cihazda geleneksel 3.5mm kulaklık girişine yer vermemiş. Ancak kutuya bir adaptörün dahil edeceği söyleniyor.

Çift kamera sistemi ve 4K video kaydı

Yeni akıllı telefon çift kamera sistemiyle donatılmış durumda. Essential, ikinci lensi telefoto veya bokeh için kullanmak yerine Huawei'nin P9 ve P10 ile yaptığı gibi monokrom sensörden yana kullanmış.
Bu ikinci sensör, geleneksel bir renkli kameradan daha fazla ışık alabiliyor. Yani 13 megapiksel ana kamerayla birleşerek düşük ışıklı ortamlarda daha iyi çekimler yapılabilmesini sağlıyor. 8MP'lik ön kameranın da şu anki beklentilere uygun olduğunu söyleyebiliriz. Her iki kameranın da 4K video çekebildiğini belirtelim.
Essential Phone şu an için sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde 699$ karşılığında satışa sunulacak. 360 derece kameralı paketinin ise 749$ gibi bir fiyata mal olacağı söyleniyor. Akıllı telefonun kendini ispatlaması durumunda Essential Phone'u gelecekte diğer pazarlarda da görebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
29396 kez okundu.
62 kişi, toplam 65 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, Andy Rubin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim