Anlık Bildirim

Anti-drone silahları Davos'ta kuş uçurmadı

İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu toplantılarında yüksek güvenlik bir ortam oluşturmak için kullanılan anti-drone silahları dikkat çekti.
Anti-drone silahları Davos'ta kuş uçurmadı Tam Boyutta Gör

İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen ve 100 ülkeden 3 bine yakın iş adamı ve siyasetçiyi bir araya getiren Dünya Ekonomik Forumu (WEF) toplantıları için güvenliği had safhada tutan güvenlik personelleri; gizlice fotoğraf çekmek, güvenlik görevlilerinin bulundukları yerlerin haritasını çıkarmak ve herhangi bir saldırıda kullanmak üzere gönderilebilecek drone’lara karşı anti-drone silahlarıyla bölgede kuş uçurmadı.

Geçen yıl Obama’nın Berlin ziyaretinde kullanılan ve aralık ayında Hamburg’daki güvenlik zirvesinde kullanılan anti-drone silahı HP 47 Counter UAV Jammer, 2 kilometre uzaklıktaki drone’ları etkisiz hale getirebiliyor. Drone’ları teknik anlamda vurmasa da Jammer gibi sinyaller yayarak ilk önce drone’un video paylaşmasını engelliyor ardından drone’u belirli bir hareket bölgesinde kıstırarak onun vurulmasına imkan tanıyor.

Bugün sona erecek olan zirvede; helikopterler, keskin nişancılar ve anti-drone silahlarının da içinde olduğu bütün güvenlik önlemleri için 8 milyon dolar harcandı. Bu bütçenin bir kısmı İsviçre tarafından karşılanırken bir kısmı da WEF’in cebinden çıktı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim