Anlık Bildirim

App Store 6 yaşında

App Store 6 yaşında

2000’l i yılların son bölümündeki akıllı telefon devrimine öncülük eden ve milyondan fazla uygulamaya ev sahipliği yapan App Store, 6 yaşını doldurdu. 


App Store, ülkemize resmi olarak gelen ilk iPhone ünvanına da sahip olan iPhone 3G’nin satışa sunulmasıyla paralel olarak 10 Temmuz 2008’de açılmıştı. Kullanıcılarla ilk buluşmasını 500 adetlik kataloğuyla yapan App Store, iPhone 3G’nin 1.nesil iPhone’un ABD’de elde ettiği başarıyı dünya geneline yaymasıyla birlikte, akıllı telefon dünyasında yaşanan devrime Apple lehine öncülük etmişti. O zamanki adıyla iPhone OS 2.0 ile hayatımıza giren App Store, iPhone 3G ve 1.nesil iPhone ile başlayan serüvenine bugün onlarca iCihaza verdiği destekle sürdürürken, iOS kullanıcılarına milyondan fazla uygulamaya erişme imkanı sunuyor.


AppShopper’ın verilerine göre 10 Temmuz 2008 yılından bugüne kadar App Store’da yayınlanması için 1.7 milyon adet uygulamaya onay verildi. Bunlardan yaklaşık 500,000 tanesi şu anda aktif değilken; geriye kalan yaklaşık 1.2 milyon uygulamaya kullanıcılar gerek iCihazları, gerekse Mac ya da PC’leri üzerinden erişebiliyor. Bu uygulamaların yaklaşık 1 milyon tanesi iPhone için özelleşmiş arayüze sahipken; iPad için özel arayüze sahip olan uygulamaların sayısı 600,000’e ulaşmış durumda.


Geniş kataloğu ile uzun süre rakip platformların uygulama mağazalarına üstünlük kuran App Store’un önemli bir farklılığı da şüphesiz benimsenen “katı” kurallar.  Steve Jobs’ın birçok çekinceden dolayı ilk zamanlar pek olumlu bakmadığı App Store’da bir uygulamanın yayınlanabilmesi için yoğun bir inceleme sürecinden başarıyla çıkması gerekiyor. Kapalı ekosistem olmasından ötürü benimsenen bu yoğun kontrol yapısı kullanıcıların, daha sonradan başlarını ağrıtmayacak, çok daha başarılı, güvenli ve risk oranı çok daha düşük uygulamalara ulaşabilmesini sağlıyor. 


İlk günden bu yana birçok iyileştirme ile gelişen App Store, iOS 8 ile birlikte, kataloğun daha rahat taranmasını sağlayacak “Keşfet” özelliği, iyileştirilmiş arama motoru, uygulama paketleri ve kullanıcıları uygulamaların beta testlerine davet etme gibi özelliklerine kavuşacak. Daha gelişmiş App Store’lu iOS 8, Apple’ın yeni iPhone’ları ile birlikte eylül-ekim döneminde son kullanıcıyla buluşacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2400 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPad, app store ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim