Anlık Bildirim

App Store test görevlilerinin her biri, günde 100 uygulamayı inceliyor

Apple'ın uygulama mağazası App Store üzerinde yaklaşık 2 milyon uygulama var. CNBC'nin yeni bir haberine göre şirketin test elemanlarının her biri, gün içinde ortalama 100 uygulamayı inceliyor.
Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple'da çalışmak, ayrıcalıklı bir iş olsa da, getirdiği zorluklar da yadsınamaz. CNBC tarafından yayınlanan yeni bir haberde, App Store test çalışanlarının, yeni uygulamaları nasıl bir test sürecinden geçirdiklerine ışık tutuldu.

10 dakika içinde testten geçiriliyor

App Store, Apple için başlıca gelir kaynaklarından biri ve bu platformun temiz ve güvenilir kalması için ne gerekiyorsa yapılıyor. 2 milyondan fazla uygulamanın yer aldığı bu mağazaya her gün binlerce yeni uygulama ekleniyor ve bunların belirli testlerden geçip, App Store'a uygun olup olmadıkları belirleniyor. Habere göre App Store departmanında çalışan test görevlilerinin her biri, günde 50 ila 100 uygulamayı 5 veya 10 dakika içinde test edip onaylıyorlar.
Geliştiriciler tarafından gönderilen uygulamalar ilk olarak otomatik bir filtreden geçirilerek, gerekli özelliklere sahip olup olmadıklarına bakılıyor. Bu aşamada App Store'a gönderilen uygulamaların yüzde 40'ının elendiği belirtiliyor. Ön elemeyi geçen yüzde 60 uygulama ise görevlilerin bizzat yaptıkları testlere tabi tutularak, uygulamalarda hatalar, açıklar veya dolandırıcılık girişimi olup olmadığına bakılıyor. Eğer sorun yoksa uygulama mağazada listeleniyor, sorun varsa da düzeltilmesi için geliştiriciye bilgi veriliyor. App Store'da 300'den fazla test görevlisi olduğu açıklanırken, ABD dışındaki ülkelerde de iOS, watchOS, tvOS ve macOS yazılımlarını test eden departmanların da olduğu ifade edilmiş.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim