Anlık Bildirim

Apple, ABD'deki en ucuz enerji anlaşmalarından birine imza attı

Veri merkezlerini yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalıştırmak isteyen Apple, ABD'nin en ucuz enerji sözleşmelerinden birine imza attı. Şirket kWh başına 3.099 sent ödeme yapacak.
Greenpeace raporlarında yenilenebilir enerjiye yönelik hedefleriyle dikkat çeken Apple, bütün veri merkezlerini yüzde 100 yenilenebilir enerji ile çalıştırıyor. Nevada'daki veri merkezinin artan enerji ihtiyacını karşılamak için araştırmalar yapan şirket, Warren Buffet'e ait olan NV Energy şirketi ile Güç Alış Anlaşması(PPA) imzaladı. Müşterilerine düşük maliyetle tamamen yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerjiyi sunan NV Energy'nin açıklamasına göre Apple'ın, NV Energy'e ödeyeceği miktar ABD'deki en ucuz enerji ücretlerinden biri olacak.


En Ucuz Ücretlerden Biri 

Apple ve NV Energy arasındaki anlaşmaya göre NV Energy;  Nevada'nın Washoe şehrindeki Reno Teknoloji Parkı'nda 50MW kapasiteye sahip olacak bir güneş santrali inşa edecek. Tesiste elde edilen enerjinin tamamı Apple'ın Nevada'daki veri merkezine iletilirken Apple, kWh başına sadece 3.099 sent ödeyecek. 25 yıl geçerliliği olan anlaşmada ödenecek miktar her yıl yüzde 2 artacak olsa da Apple'ın ödeyeceği miktarın, özellikle de geniş çaplı olmayan bir enerji santrali için ABD'deki en ucuz miktarlardan biri olacağı belirtiliyor.


Apple, Nevada'daki veri merkezinin enerji ihtiyacının önümüzdeki iki yıl içinde yüzde 120 artacağını öngörerek anlaşmaya imza atmış durumda. Tabi iki şirket anlaşmış olsa da bölgede güneş santrali kurulması için Nevada Kamu Hizmetleri Komisyonu'nun onayının alınması gerekiyor. Gerekli onayı almak ve bir an önce santralin inşasına başlamak isteyen NV Energy komisyona başvuruyu yaparken aynı zamanda 25MW'lık kapasiteye sahip olan iki farklı tesis için de başvurular da bulundu. Bu tesislerden birisi kWh başına 3.24 sent diğeri ise kWh başına 3.42 sent ücret üzerinden müşterilere enerji sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim