Anlık Bildirim

Apple CarPlay'e Google Haritalar desteği geliyor

Şimdiye dek Apple Haritalar'dan başka seçenek sunmayan Apple CarPlay'e nihayet üçüncü parti navigasyon desteği geliyor. iOS 12 ile CarPlay'de Google Haritalar gibi uygulamalar kullanılabilecek.

Apple CarPlay'e Google Haritalar desteği geliyor Tam Boyutta Gör
 

Apple CarPlay’i 2014 yılında kullanıma sunduğundan bu yana iOS kullanıcılarına Apple Haritalar'dan başka navigasyon seçeneği sunmayan Apple, sonunda bu inadından vazgeçmiş gibi görünüyor. Teknoloji devi, dün yaptığı açıklamada iOS 12 ile birlikte CarPlay’de Google Haritalar gibi üçüncü parti navigasyon uygulamalarının kullanılabileceğini duyurdu.

Bir nevi entegrasyon yazılımı olarak tanımlayabileceğimiz Apple CarPlay, kullanıcıların akıllı telefonlarındaki desteklenen uygulamaları aracın bilgi-eğlence sistemine entegre etmesine imkan veriyor. Bu kapsamda kullanılan Apple Haritalar, çoğu zaman bekleneni veremediği ve tek seçenek olduğu için eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti.

Dün gerçekleşen WWDC 2018’de getirdiği pek çok yeniliği duyuran Apple, iOS 12 ile birlikte CarPlay’e üçüncü parti navigasyon desteğini getireceklerini açıkladı. Ön gösterim olarak dev ekrana yansıtılan CarPlay’in arayüzünde Waze, Google Haritalar ve Çinli navigasyon uygulaması Autonavi dikkat çekti. Bunların dışında başka uygulamaların da desteklenip desteklenmeyeceği ise henüz netlik kazanmış değil.

iOS 12 beta programı dün WWDC 2018’de duyuruldu ve Apple CarPlay’in yeni üçüncü parti haritalar desteği ile birlikte eylül ayında kullanılmaya başlanacak.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim